Deputații votează azi moțiunea PSD împotriva ministrului Ghinea

Deputații votează azi moțiunea PSD împotriva ministrului Ghinea

Votul asupra moţiunii simple iniţiată de PSD împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, va fi exprimat marţi de plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au dezbătut luni moţiunea intitulată „Cristian Ghinea – de la zero la abis”, semnată de 82 de deputaţi PSD.

PSD a susţinut în moţiune că se impune demiterea urgentă a ministrului Ghinea, pentru că acesta a dat dovadă de "diletantism managerial", iar Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este "un dezastru" şi "distruge România pentru următorii cinci ani".

ADVERTISING

"Ce blestem pe această ţară ca tocmai cel care a îngropat fondurile europene în 2016 să aibă în pix miliardele de euro promise de Iohannis, pe care să le facă praf! Semnalele sunt clare.

Fiecare zi cu Ghinea la butoane înseamnă pierderi imense din fondurile europene şi scufundarea în abisul austerităţii. Absorbţia curentă este la pământ, PNRR este un dezastru, iar programele din Cadrul Financiar 2021 - 2027 nu există nici pe hârtie. În fiecare zi, România pierde bani mulţi din cauza incompetenţei ministrului Ghinea", susţine PSD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul Cristian Ghinea a afirmat că textul moţiunii este un "banc prost", susţinând că sunt "cinci mari minciuni" în document care se pot verifica uşor din informaţii publice.

Potrivit regulamentului, moţiunea simplă se aprobă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇