Deputat PNL: UDMR are patru portofolii și cel puțin unul ar trebui să îl cedeze. UDMR: Să vedem, să discutăm...

Deputat PNL: UDMR are patru portofolii și cel puțin unul ar trebui să îl cedeze. UDMR: Să vedem, să discutăm...

Deputatul Adrian Cozma (PNL) susţine că UDMR are patru portofolii şi cel puţin unul ar trebui să îl cedeze, mai ales că ministerele Mediului şi Dezvoltării sunt unele din cele mai importante din ţara asta.

”Eu, ca o părere personală, am mai exprimat-o în spaţiul public, am spus că UDMR are mai mult decât reprezintă ca procent electoral în Parlament şi în Guvern.

În 2020, când s-a luat decizia, s-a mers greşit, s-a luat decizia şi apoi a continuat greşit şi acum este un moment în care se poate discuta. Din punctul meu de vedere, UDMR are patru portofolii şi cel puţin unul ar trebui să îl cedeze, asta este o părere personală, am mai exprimat-o”, a arătat Adrian Cozma, marţi seara, la Prima News. 

ADVERTISING

El a precizat că ”ministerele Mediului şi Dezvoltării sunt unele din cele mai importante din ţara asta”.

”Nu am o problemă cu UDMR, dar este mai mult decât reprezintă şi atunci că evident că în coaliţie zilele următoare se va discuta şi acest subiect”, a mai spus Cozma.

Deputatul liberal a precizat că l-a deranjat când a văzut o declaraţie a liderilor UDMR care au spus că UDMR nu poate să piardă niciun minister şi l-a văzut ca ”un fel de şantaj”. 

UDMR: Putem discuta despre comasare, dar nu doar Ministerul Sportului

Pe de altă parte, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond (foto), arată că, în principiu, colegii săi sunt de acord să aibă o discuţie aşezată, punctuală, pe comasarea ministerelor, la negocierile pentru formarea noului Executiv.

ADVERTISING

”Eu, din câte ştiu, negocierile vor începe în zilele următoare. Ce este cert: vom începe negocierile şi vom vedea. Dacă vorbim de comasare, atunci vorbim de comasare la nivel principial şi atunci înseamnă că orice minister poate fi comasat cu alt minister”, a precizat liderul deputaţilor UDMR, tot marţi seara, la Prima News. 

Csoma Botond a arătat că, ”dacă vrem un guvern mai suplu, putem discuta despre comasare, dar nu doar Ministerul Sportului”. 

”În principiu, suntem de acord să avem o discuţie aşezată, punctuală, pe comasare. Atunci discutăm de toate ministerele. Suntem de acord cu o discuţie pe comasare. Vom vedea la negocieri în ce registru vom discuta”, a arătat deputatul UDMR.

ADVERTISING

Întrebat dacă UDMR vrea să rămână la guvernare sau ar putea ieşi din coaliţie, Csoma Botond a precizat: ”Noi dorim să guvernăm pentru binele acestei ţări, vom vedea la negocieri, nu ne dorim să părăsim acest guvern”, adăugând că ”negocierea de fond nici nu a început”. 

Amintim că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susţine reducerea numărului de ministere în viitorul Guvern Ciolacu, prin includerea Ministerului Turismului în cel al Economiei şi prin comasarea Ministerului Familiei, condus de colega sa de partid Gabriela Firea, într-un minister pentru Familie, Tineret şi Sport.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇