Declic acuză primarii PNL din Predeal și Azuga că au cenzurat panourile de pe DN1 cu pensia specială a șefului Ciucă

Declic acuză primarii PNL din Predeal și Azuga că au cenzurat panourile de pe DN1 cu pensia specială a șefului Ciucă

Panourile cu mesajul „Ciucă are 43.000 de euro pensie specială. Te-ai blocat? Tăiați pensiile speciale!”, montate pe DN1, în Predeal și Azuga, au fost cenzurate de autoritățile locale, acuză organizația Declic.

La Azuga primar este George Ciprian Barbu, iar la Predeal Sorin Ioan Ciobanu, amândoi de la PNL, partidul premierului.

Peste 1.400 de membri Declic au donat pentru a amplasa cele trei panouri publicitare.

"Ne-am propus să arătăm tuturor ce valoare are pensia specială a premierului: 43.000 de euro pe an.

ADVERTISING

Așa că am închiriat spațiu publicitar de la unul din furnizorii disponibili pe piață. Am încheiat un contract și am achitat factura. Dar, așa cum se vede din imaginea de mai jos, peste noapte, cineva a dat jos imaginile de pe panouri.

Am aflat, de la firma de publicitate, că este vorba despre colegii premierului din structurile locale ale PNL. Aceștia au sunat firma care a închiriat panourile, au mărturisit că au vandalizat panourile și au avut chiar îndrăzneala să amenințe cu plângere penală. Motivul? Cei de la PNL cred că mesajul pus pe panouri este o calomnie"., transmite Declic într-un comunicat, alături de imaginea de mai jos.

Declic menţionează că informația despre pensia de 43.000 de euro pe an a lui Nicolae Ciucă este luată din declarația de avere a acestuia şi poate fi verificată de oricine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Această încercare nereușită de intimidare a cetățenilor este o dovadă clară că Guvernul NU vrea să taie pensiile speciale. Mai grav, cenzurarea unor mesaje publice, care conțin informații din declarația de avere a lui Nicolae Ciucă, ne amintește de perioada comunistă. La 33 de ani de la Revoluție, nu putem accepta să ne fie îngrădite drepturile”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei Declic, “Tăiați pensiile speciale”.

Panourile Declic au fost montate, în urmă cu o săptămână, pe DN1, în dreptul localităților Predeal și Azuga, în paralel cu un protest desfășurat la Guvern pe tema pensiilor speciale.

ADVERTISING

Membrii Declic au intrat, miercuri, în audiență la Guvern unde au cerut desființarea pensiilor speciale și au depus și petiția pe această temă semnată de peste 140.000 de români.

România și-a asumat, prin PNRR, că va elimina pensiile care nu sunt bazate pe contributivitate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇