De ce cresc cu 15% salariile de la cancelaria premierului? Un deputat USR îl acuză că minte pe purtătorul de cuvânt al Guvernului

De ce cresc cu 15% salariile de la cancelaria premierului? Un deputat USR îl acuză că minte pe purtătorul de cuvânt al Guvernului

Deputatul USR Cristian Seidler l-a acuzat că minte pe purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru care a afirmat, despre creşterea salariilor angajaţilor de la Cancelaria Prim-ministrului cu 15% că vine în contextul unor recuperări salariale pentru personalul mutat de la Secretariatul General al Guvernului la Cancelarie. El precizează că hotărârea de Guvern 832/2022 spune clar că „încadrarea personalului preluat de la SGG la CP se realizează cu «menţinerea drepturilor salariale existente» la data înfiinţării CP, în noiembrie 2021”.

ADVERTISING

„Cum să minţi la ordin. Creşteri salariale pentru oamenii lor. Pe o ordonanţă despre salariile angajaţilor din domeniul securităţii informatice, parlamentarii puterii au lipit, ziua ca hoţii, nişte creşteri salariale ale funcţionarilor de la Cancelaria premierului (CP). Pretextul: complexitatea muncii care justifică brusc o mărire de 15%.

USR a sesizat public mârlănia (a câta?) iar purtătorul de cuvânt al Guvernului a reacţionat, declarând că respectivii au pierdut recent aceste sume prin transferul de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) la Cancelaria premierului (CP) şi că acum doar le primesc înapoi.

ADVERTISING

Aşa să fie oare? Adevărul e că art. 9 din HG 832/2022 spune clar că încadrarea personalului preluat de la SGG la CP se realizează cu «menţinerea drepturilor salariale existente» la data înfiinţării CP, în Noiembrie 2021”, a scris Cristian Seildler, joi pe Facebook.

Deputatul USR precizează că Executivul doar vrea să majoreze veniturile „apropiaţilor premierului”.

„Aşadar oamenii au avut şi nu au pierdut sumele respective dar Guvernul vrea să le crească veniturile apropiaţilor premierului. Iar purtătorul de cuvânt al Guvernului minte pentru a acoperi mârlănia parlamentarilor coaliţiei făcută probabil la comanda politică a premierului însuşi”, a conchis Seidler.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri, despre majorarea salariilor angajaţilor Cancelariei premierului, în comisia din Camera Deputaţilor, că nu vorbim de bani în plus, ci de recuperarea unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o cei care s-au mutat de la SGG la Cancelarie.

Deputatul USR Alin Apostol a acuzat coaliţia de guvernare că a mărit „pe şest”, cu 15%, salariile angajaţilor de la Cancelaria Prim-ministrului.

El a prezentat în acest sens un amendament depus la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 104/2021 privind înfiinţarea Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) care nu a fost analizat în prealabil de Comisia pentru administraţie a Camerei Deputaţilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇