De ce a votat Maria Grapini împotriva unui tribunal special pentru crimele Rusiei în Ucraina

De ce a votat Maria Grapini împotriva unui tribunal special pentru crimele Rusiei în Ucraina

Parlamentul European a votat, joi, cu majoritate largă pentru înființarea unui tribunal special pentru crimele Rusiei împotriva Ucrainei. Dar europarlamentarul Maria Grapini a votat iniţial împotrivă.

Rezoluția a fost adoptată cu 472 de voturi pentru, 19 împotrivă și 33 de abțineri. 

Printre cele 19 voturi împotrivă, pe lista publicată pe site-ul Parlamentului European, figurează cel al Mariei Grapini. 

„Mi s-a blocat tasta”, este explicația Mariei Grapini pentru votul negativ la această rezoluție crucială.

ADVERTISING

Ea precizează că și-a schimbat votul, pentru că regulamentul permite.

„Votul meu la ora 12.37 este în favoarea rezoluției. Am corectat, deoarece mi s-a blocat tasta și pe regulament avem la dispoziție 72 de ore să schimbăm votul, dacă a fost greșit”, a comentat Maria Grapini, la o postare de pe Facebook, citată de Mediafax.

„Se întâmplă să se greșească la tastă, dar poți să schimbi votul și l-am schimbat imediat”, a spus europarlamentarul PSD şi la Digi24. 

Rezoluția de azi recomandă statelor UE să susțină înființarea unui tribunal special cu atribuții extinse pentru judecarea crimelor de război comise în Ucraina. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înființarea acestui organism ar îndrepta lipsurile din construcția juridică internațională în privința crimelor de război.

„Înființarea unui tribunal special s-ar concentra pe acuzațiile de genocid, crime de război și crime împotriva umanității săvârșite în Ucraina”, se arată în textul rezoluției. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇