Dan Motreanu, despre viitorul președinte al României: S-ar putea să intre în scenă, cu șanse reale, un candidat de pe partea naţionalistă

Dan Motreanu, despre viitorul președinte al României: S-ar putea să intre în scenă, cu șanse reale, un candidat de pe partea naţionalistă

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu crede că românii ar putea alege, în 2024, pentru Preşedinţia României un candidat care vine din zona naţionalistă și spune că este posibil ca şi la următoarele alegeri prezidenţiale să avem, din nou, de ales între ”două rele”, ca în 2000.

Întrebat la Digi24, sâmbătă, pe cine vede candidat din partea PNL la Preşedinţia României, în 2024, Dan Motreanu a declarat că ”e o discuţie prematură”.

”Dacă te uiţi în istoria recentă a vieţii politice  din România, cei care şi-au anunţat cu 2-3 ani înainte candidatura nu prea au mai reuşit să ajungă în funcţia pe care şi-au dorit-o.

Dacă ne uităm la ultimele două bătălii importante, câştigate în 2004 de Traian Băsescu şi în 2014 de Klaus Iohannis, sunt doi candidaţi care au  venit pe ultima sută de metri, cum se spune, Traian Băsescu cu o lună de zile înainte de a-şi depune candidatura a anunţat şi a intrat în cursa electorală, după retragerea lui Theodor Stolojan şi Klaus Iohannis cam cu 5-6 luni înainte de a-şi depune candidatura”, a declarat Dan Motreanu. 

Europarlamentarul spune că românii vor creiona profilul dorit de președinte.

”Cred că e prematur să vorbim de un candidat al PNL, în acest moment pentru funcţia de preşedinte. Cred că va conta foarte mult şi profilul pe care şi-l doresc românii la momentul respectiv. Pentru că există întotdeuna un punct comun pe care trebuie să îl atingi în campaniile electorale, un punct comun între ceea ce oferă partidul ca şi candidaţi şi ceea ce îşi doresc  cetăţenii.

Există un 2024 care ne va arăta ce profil îşi doresc românii, de preşedinte. Ultimii 2 preşedinţi au avut în prima parte un profil mai degrabă de administrator, de primar, al oamenilor care au făcut ceva, de a realiza ceva pentru comunităţile lor. Aceştia sunt cei doi câştigători ai campaniilor electorale”, a declarat Motreanu. 

Potrivit lui Dan Motreanu, românii ar putea avea de ales ”între două rele” în 2024.  

”S-ar putea, în 2024, scena politică să ceară o altă personalitate politică. S-ar putea să intre în scenă, ca în anul 2000, cu şanse reale de a câştiga Preşedinţia României, un candidat de pe partea naţionalistă. Ne aducem aminte că în 2000 România avea de ales între două rele, aşa am spus la vremea respectivă, între Ion Iliescu care venea de pe partea stângă, dar stânga retrogradă, şi partea naţionalistă, Vadim Tudor.

Nu aş vrea să fim în situaţia asta în 2024 şi acest lucru se va  întâmpla doar dacă PNL şi USR vor rata aceşti trei ani de zile. Unul dintre cele două partide, măcar unul, poate confirma până în 2024, la putere sau la opoziţie”, a declarat Dan Motreanu. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇