Cioloș se întâlnește cu premierul desemnat. Dragu: USR nu susține un guvern minoritar, nu e o întâlnire de negociere

Cioloș se întâlnește cu premierul desemnat. Dragu: USR nu susține un guvern minoritar, nu e o întâlnire de negociere

Dacian Cioloș se va întâlni luni, la ora 12:00, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă.

Întrevederea va avea loc la grupul parlamentar USR din Parlament şi a fost cerută vineri de premierul desemnat și reconfirmată duminică.

În cadrul întâlnirii de luni va fi prezentat programul de guvernare realizat de PNL și UDMR.

Președintele Senatului, Anca Dragu, a spus că în continuare USR nu susţine un guvern minoritar, iar întâlnirea de astăzi dintre Dacian Cioloș și Nicolae Ciucă nu va fi una de negociere.

ADVERTISING

"Nu este o întâlnire de negociere. Premierul desemnat l-a contactat pe domnul Cioloş şi a cerut această întâlnire pentru a-i prezenta echipa, programul, un demers firesc. Este prima întâlnire.

Mandatul nostru este clar, noi nu susţinem un guvern minoritar, cum şi mesajul PNL este clar, vor un guvern minoritar condus de domnul Ciucă. Se pare că şi PNL şi PSD împing spre un guvern minoritar, deşi acesta nu este o soluţie pentru România”, a spus Anca Dragu, la Digi24.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a continuat, duminică, discuţiile privind programul de guvernare, cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen Hunor. Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nicolae Ciucă a fost desemnat de președintele României, Klaus Iohannis, să formeze un nou guvern. Nominalizarea a fost făcută după ce Dacian Cioloș, precedentul premier desemnat, nu a reușit să obțină voturile necesare învestiturii în Parlament.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇