Cine l-a propus pe Nicolae Ciucă premier

Cine l-a propus pe Nicolae Ciucă premier

A fost chiar Florin Cîțu cel care l-a propus pe Nicolae Cîțu pentru a-i succeda la șefia Guvernului, spune secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu.

Această propunere a fost votată apoi în unanimitate de Biroul Politic Naţional al PNL.

"Preşedintele partidului, Florin Cîţu, a venit cu o propunere pentru a ieşi din această criză politică, din acest blocaj politic mai degrabă şi propunerea  a trecut în unanimitate", a declarat Dan Vîlceanu, duminică, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV. 

ADVERTISING

Întrebat dacă propunerea a venit, de fapt, de la Cotroceni, Vîlceanu a explicat că nu poate intra în astfel de scenarii. 

"Nu pot intra în astfel de scenarii pentru că, din poziţia de secretar general, sunt în măsură de a oferi răspunsuri clare pe decizii pe care partidul deja le-a dat. Propunerea a venit de la Florin Cîţu, în şedinţa de BPN şi a fost argumentată de Florin Cîţu prin următoarea construcţie: tot nouă ne revine responsabilitatea de a scoate România din acest blocaj, din această criză politică. Şi atunci mandatul a fost Nicolae Ciucă premier şi un guvern minoritar PNL- UDMR. Nu a existat altă propunere, aceasta a fost propunerea lui Florin Cîţu şi a fost votată în unanimitate. Nu a existat o altă propunere care să genereze o dezbatere. Evident, sunt foarte mulţi lideri care se pot angrena într-o asemenea funcţie. Pe de altă parte, este un moment complicat", a mai declarat Vîlceanu. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a declarat, joi seară, că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial joi nominalizarea actualului ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier.   

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇