CTP îl compară pe Geoană cu Corneliu Vadim Tudor și Donald Trump: Speră să adune voturi de la extremiștii naționaliști „mâncători de unguri"

CTP îl compară pe Geoană cu Corneliu Vadim Tudor și Donald Trump: Speră să adune voturi de la extremiștii naționaliști „mâncători de unguri"
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu critică maniera în care Mircea Geoană a ales să îşi facă în aceste zile campania electorală pentru prezidenţiale, comparându-l ca stil cu Corneliu Vadim Tudor și Donald Trump.

Într-o postare pe Facebook intitulată C.V. Tudor în conducerea NATO, CTP se declară uluit de „plonjonul în haznaua electorală a până ieri secretarului general-adjunct NATO.”

"În emisiunea CAP la CAP de vineri, numeam josnică, demnă de Simion și Șoșoacă, reacția lui M. Geoană la investigația jurnalistică internațională cu privire la legăturile unui fost șef de campanie al său cu inși atașați Kremlinului: a acuzat un jurnalist român, bazându-se pe nimic, de implicare în crima organizată în două atentate asupra procurorului general al Bulgariei – nici mai mult, nici mai puțin!...

ADVERTISING

Și a mai și rostit apăsat, de câteva ori, numele jurnalistului, nume pur maghiar, sperând ca astfel să adune niște voturi de la extremiștii naționaliști „mâncători de unguri”. Mă uluia plonjonul în haznaua electorală a până ieri secretarului general-adjunct NATO.

Cum să calific acum afirmația aceluiași Geoană că „știe el”, a avut o revelație în avanpremieră, că alegerile vor fi cu siguranță fraudate?

ADVERTISING

Clarvăzătorul pretinde că ceața i s-a luat de pe ochi odată cu invalidarea candidaturii lui Șoșoacă de către CCR. „Această decizie”, spune Geoană, înainte să fi apărut motivarea Curții, „poate are acoperire constituțională, dar are efecte antidemocratice și nu ne face bine”. Deci, dacă CCR constată încălcări ale prevederilor constituționale în cazul unui candidat, să se facă că nu le vede, pentru că „nu ne fac bine”? Pentru că „au efecte antidemocratice”?

Dar ce efect asupra democrației are zicerea fostului nr. 2 în NATO, în cel mai pur stil Trump sau C.V. Tudor, că alegerile o să fie furate?

De ce toate astea, e limpede: se teme că voturile lui Șoșoacă vor merge la Simion și scad șansele lui, ale lui Geoană, de a intra în turul 2. Cât privește indignarea afișată de PNL și USR față de respingerea dosarului Șoșoacă, n-am nevoie de nicio explicație.", scrie Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

ADVERTISING

Candidatura Dianei Șoșoacă, anulată de CCR

Candidatura la alegerile prezidențiale a Dianei Șoșoacă (SOS) a fost respinsă, potrivit unei decizii de sâmbătă a Curții Constituționale a României (CCR).

Curtea a admis, cu majoritate de voturi, contestațiile depuse împotriva candidaturii la președinție a Dianei Șoșoacă și a anulat decizia BEC privind înregistrarea candidaturii.

Pe numele Dianei Șoşoacă fuseseră depuse două contestații, una semnată de Amalia Bellantoni și una de Gheorghe Mihai Ursa.

Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. Vom afla motivarea în momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.

Principalele reacții politice apărute după anunțul deciziei îl creditează pe Marcel Ciolacu drept principal beneficiar al acestei decizii și acuză PSD de intruziune politică în activitatea CCR.

Premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD în cursa pentru Cotroceni, a avut, duminică, o primă reacție la decizia CCR. El spune că, la o primă vedere, pare o decizie disproporționată și cere CCR să prezinte rapid motivarea, care să conțină argumente legale și constituționale puternice, altfel fiind cazul unei ample reforme a instituției.

20 de candidaturi pentru alegerile prezidențiale din acest an au fost depuse la Biroul Electoral Central până la termenul-limită, care a fost sâmbătă la ora 24:00. BEC are 24 de ore pentru a se pronunța la înscrierea sau la respingerea acestora.

Diana Șoșoacă și-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23:50, cu 10 minute înainte de expirarea termenului legal. BEC a discutat din nou dosarul ei duminică, și a decis respingerea acestuia pe motive procedurale. Când a depus a doua oară dosarul, Diana Șoșoacă nu a mai depus și listele cu semnături, care erau deja depuse.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇