Crin Antonescu, atac surpriză la generalul Ciucă: Trăim, totuși, într-o formă de mediocritate și chiar impostură la nivelul conducerii PNL

Crin Antonescu, atac surpriză la generalul Ciucă: Trăim, totuși, într-o formă de mediocritate și chiar impostură la nivelul conducerii PNL

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu reclamă „o formă de mediocritate şi chiar impostură” la nivelul conducerii PNL, inclusiv a preşedintelui Nicolae Ciucă, un candidat la prezidenţiale pe care nu partidul l-a desemnat, ci o mână de oameni.

„Trăim totuşi, într-o formă de…  la nivelul conducerii PNL, de mediocritate şi chiar impostură care totuşi trebuie denunţată măcar de cineva care poate”, a afirmat Crin Antonescu, miercuri, la Digi24. 

Întrebat dacă această afirmaţie, referitoare la mediocritate şi impostură, se aplică inclusiv candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, Antonescu a răspuns: „Da, inclusiv”

ADVERTISING

„Pentru că, exact cum s-a întâmplat la europarlamentare, înţeleg că urmează să posteze (mesaje pe reţelele de socializare – n.red.) cei care vor să fie pe liste, să posteze cei care se consideră liberali, dar ce să posteze?

Pentru că noi avem în continuare un candidat la Preşedinţie care nu ne spune şi nu ne spune de multă vreme mai nimic, în ciuda faptului că, probabil, e un om cumsecade.

E un candidat la Preşedinţie, de domnul Ciucă vorbesc, care nu a fost hotărât de partid, în mod oficial, într-un anumit moment cântărind nişte lucruri, eventual alte posibile candidaturi.

ADVERTISING

Campania de europarlamentare s-a desfăşurat printr-un teasing, printr-un advertising încă nu al cărţii, dar al autorului. Adică domnul Ciucă a fost promovat în toată ţara, deci decizia era luată, exact de cine, nu ştiu şi acum suntem cumva în faţa unui fapt împlinit şi în aşteptarea unei cărţi”, a adăugat fostul lider al PNL, citat de News.ro.

Un grup de trei-patru oameni” ia deciziile în PNL

El spune că „există un grup de trei-patru oameni” care iau decizii în PNL, nominalizând în acest context pe Rareş Bogdan, Lucian Bode şi Dan Motreanu, care probabil iau decizii împreună cu Nicolae Ciucă. 

ADVERTISING

„Eu nu le cenzurez dreptul de a lua decizii, că sunt aleşi de partid şi e treaba partidului, eu vorbesc, ca alegător, despre rezultatul acestor decizii”, spune Antonescu.

În ceea ce priveşte percepţia conform căreia preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Ciucă drept candidat al PNL pentru funcţia supremă în stat, Crin Antonescu spune: „Foarte probabil. Dacă nu a fost un ordin direct. În orice caz, cu încuviinţare”.

Acesta subliniază că politicienii trebuie să „ne spună ce vor să facă ei cu România”, fapt care nu se întâmplă.

"De 10 ani, sunt doar un membru ușor dezafectat - dar îmi păstrez cetățenia liberală - și un votant al PNL. Nu am alte pretenții, dar am aceste așteptări în aceste calități. Am urmărit ce s-a întâmplat cu partidul în ultima perioadă. Am rarele ieșiri publice.

Am făcut apel la răbdare. Am apărat speranțele în legătură cu evoluția partidului, astăzi însă orele fiind înaintate trebuie să spun că situația mi se pare la limită", adaugă Antonescu.

PNL a mascat scorul de la europarlamentare

Fostul preşedinte liberal consideră că PNL a mascat scorul de la europarlamentare:

"Am avut acest sentiment la alegerile europarlamentare, când PNL a reușit din punct de vedere tactic un singur lucru – să-și mascheze scorul politic prin comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Listă comună cu PSD.

Dar într-o campanie de o lună de zile nu ne-a spus absolut nimic de conținut despre  ceea ce urmează să facă sau nu în Parlamentul European, lucru pe care l-am reclamat, pe care l-au așteptat și alți alegători liberali. Nu mă interesează alte sute de mii de alegători.

Situația e la limită în acest moment pentru că atunci s-a mascat un scor".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇