Eugen Tomac a fost ales președintele PMP, într-un Congres anti-Diaconescu: Am ajuns impotenţi politic. Unde să mă duc cu George Simion? Poate la Disneyland! (Video)

Eugen Tomac a fost ales președintele PMP, într-un Congres anti-Diaconescu: Am ajuns impotenţi politic. Unde să mă duc cu George Simion? Poate la Disneyland! (Video)

Eugen Tomac a fost ales preşedinte al PMP, în cadrul Congresului de sâmbătă, de la Sinaia, convocat chiar de el. Tomac le-a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a precizat că acest Congres este o şansă pentru partid de a avea o echipă unită pentru „o ţară reîntregită”.

Tomac a candidat la şefia partidului cu moţiunea „PMP – un nou început pentru o Românie creştin-democrată”. Din cei 456 de delegaţi prezenţi, 421 au votat pentru Eugen Tomac, 18 voturi au fost împotriva şi 17 persoane s-au abţinut.

„Vă mărturisesc că nu mă aşteptam să fiu pus din nou în această postură, dar vreau să mă adresez cu acest prilej tuturor membrilor PMP. În politică am învăţat un lucru esenţial pe care ni l-a spus cu multă îndemânare cel care a dat suflul acestui partid, că uneori eşti pus în situaţia de a face ceea ce trebuie, nu ceea ce îţi place. Nu ne aflăm în cel mai fericit moment al existenţei noastre politice, însă, vreau să nu uităm un lucru esenţial, într-o organizaţie politică întotdeauna au dreptate cei care prin mijloace democratice decid care este calea de urmat.

ADVERTISING

Noi, cei care am pus bazele acestui partid, cei care am luptat în campanii grele, pentru ca partidul să îşi păstreze rolul şi rostul pe scena publică românească am luat decizii. Mă onorează din nou încrederea pe care mi-o acordaţi şi asta nu înseamnă că nu înţeleg perfect contextul şi responsabilitatea cu care mă încărcaţi într-un moment atât de dificil”, a afirmat Eugen Tomac.

Anterior, vicepreşedintele PMP pentru Culte și Minorităţi Naţionale Florian Bichir a transmis că a fost un an dezastruos pentru PMP şi că cu George Simion nu poate merge decât la Disneyland.

„A fost un an dezastruos pentru PMP, nu am existat, în afară de negocierile cu Bulgaria. Realizări? Zero. Bun negociator, omul negociază cu el în oglindă, chiar am înnebunit de tot? Care e beneficiul partidului? Nu e personal cu dânsul, e într-adevăr o valoare, dar pe negocierile lui, nu ca lider politic. Ne-am antrenat aşa bine că am ajuns impotenţi politic, nu mai ştim cine suntem. Nu vorbim de Basarabia, de proiecte.

ADVERTISING

Care a fost soluţia? George Simion? Ce să fac cu George Simion. Ne-am preluat programul cu Basarabia şi Bucovina,  naţionalis, creştin-democraţie. Unde pot să mă duc cu Simion? Poate la Disneyland. Ăsta e proiect politic? Unde pot să mă duc cu ăla pe stradă”, a afirmat Florian Bichir.  

Prim-vicepreşedintele PMP Marius Paşcan a afirmat că atunci când nu ai direcţie, obiective, nu ai nimic concret, ca partid „nu ai decât să te duci cu capul în zid”.

„Nu îl văd pe Cristi Diaconescu, nu îl văd pe George Simion, nici pe cei 14 parlamenti, nu o văd pe Şoşoacă, nu îl văd Dan Diaconescu, nu îl văd pe Eugen Teodorovici. Ce perspectivă măreaţă, glorioasă pentru acest partid, în viziunea unora care l-au condus din greşeală. Când nu ai direcţie, obiective, nu ai nimic concret, nu ai decât să te duci cu capul în zid. Nu ai nicio perspectivă, eşti ca o corabie în voia valurilor cu cârma stricată.

ADVERTISING

Vă daţi seama cu ce aberaţie defilează acum în spaţiul public, că un alt preşedinte de partid, care îşi tratează subalternii parlamentari de maniera vacilor furajate luând 14 de aici îi plasăm în alt grajd şi vor reprezenta de mâine PMP ca să ce?”, a transmis Marius Paşcan.  

Actualul preşedinte al PMP Cristian Diaconescu a încercat să blocheze în instanţă organizarea congresului, însă Tribunalul Bucureşti i-a respins acţiunea.  

Un număr de 55 de reprezentanţi ai PMP, între care 38 de lideri de filiale judeţene, şi-au anunţat susţinerea pentru moţiunea lui Eugen Tomac pentru Congresul de sâmbătă.

Congresul Partidului Mișcarea Populară

PMP - Un nou început pentru o Românie creștin - democrată

Publicată de Partidul Mișcarea Populară pe Sâmbătă, 19 februarie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇