Scandal la Sectorul 1 - Clotilde Armand spune că închide Primăria: "Au luat banii, i-au dat la Catedrală" UPDATE Replica PSD și PNL

Scandal la Sectorul 1 - Clotilde Armand spune că închide Primăria: "Au luat banii, i-au dat la Catedrală" <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Replica PSD și PNL

Este circ la Primăria Sectorului 1. Edilul Clotilde Armand susţine că primăria va fi închisă, din cauza consilierilor locali PNL-PSD, care ar fi luat banii de la funcţionarea primăriei şi i-au dat la Catedrala Mântuirii. În replică, social-democraţii şi liberalii o acuză de minciună şi au lipit ca dovadă execuţia bugetară pe panoul ei electoral.

În schimb, primarul a depus deja o plângere penală, pentru că este interzis prin lege să opreşti serviciul public.

Clotilde Armand anunţă că va deschide un birou al registraturii în faţa sediului PSD din Kiseleff şi unul în faţa sediului PNL din Modrogan, ”să-i vadă o ţară întreagă cât de disperaţi sunt cei care au furat industrial această primărie că nu mai pot fura liniştiţi în continuare”.

”Fac un anunț important pentru toți locuitorii din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza consilierilor locali PNL PSD. Aceștia au luat banii de la funcționarea primăriei și i-au dat la Catedrala Mântuirii. Registratura va fi închisă și serviciile publice la fel. Primăria nu mai are cum să funcționeze fără buget. Un lucru extrem de grav și fără precedent.

ADVERTISING

Pentru ceea ce a făcut PNL PSD am depus deja o plângere penală săptămâna trecută. Este interzis în lege să oprești serviciul public. Dar asta se pare că nu e de ajuns pentru acești inconștienți.

De astăzi nu vom mai avea Internet în instituție. De săptămâna trecută nu avem pază. Vom închide primăria și voi informa fiecare cetățean din sector despre cum este furat de coaliția PSD PNL. Voi deschide un birou al registraturii în fața sediului PSD din Kiseleff și unul în fața sediului PNL din Modrogan. Să-i vadă o țară întreagă cât de disperați sunt cei care au furat industrial această primărie că nu mai pot fura liniștiți în continuare”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Fac un anunț important pentru toți locuitorii din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va fi închisă din cauza...

Publicată de Clotilde Armand pe Miercuri, 6 martie 2024

Reacţia PSD

În replică, liderul PSD Sector 1, deputatul Florin Manole, susţine că Sectorul 1 nu mai are Primărie, are menajerie, iar Clotilde Armand face doar circ.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Sectorul 1 nu mai are Primărie, are menajerie! Armand face doar circ, deloc administrație. Și ca orice clovn, Clotilde minte cu nerușinare: n-a crescut nimeni alocarea la Culte, a rămas 20 milioane, cât a propus ea. ”Închid Primăria” ne amenință Mincinoasa! Păi e deschisă? Că nouă nu ni se pare că de 4 ani ai făcut ceva bun?!”, scrie pe Facebook Florin Manole.

Primarul face noi acuzații, PNL vine cu replica

Ulterior, Clotilde Armand a venit și ea cu o replică, afirmând că PSD- PNL este cinic și ticălos și caută să creeze conflict.

”PSDPNL se folosesc de Biserica Ortodoxă Română în lupta lor cu mine. Sunt în contact cu reprezentanți ai Bisericii și aceștia mi-au zis că ei niciodată nu au cerut banii pe care PSD PNL i-a dat printr-un amendament la bugetul local și nu sunt deloc de acord cu oprirea serviciilor primăriei pentru așa ceva.

PS: Și pentru că m-au făcut mincinoasă pentru declarația în care am spus că au dirijat 10 milioane de la buget către Catedrală, am să vă las în comentarii amendamentul semnat de fiecare consilier PNL PSD și să vedeți cine minte”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

PSDPNL este cinic și ticalos și caută să creeze conflict între oameni și institutii, între instituții și...

Publicată de Clotilde Armand pe Joi, 7 martie 2024

Consilierii PNL au mers apoi la sediul Primăriei Sector 1 și au lipit pe panoul montat de Clotilde Armand din fața instituției execuția bugetară, pentru a arăta - susțin ei - că edilul nu are dreptate.

PNL afirmă că în extrasul de cont al Primăriei Sectorului 1 figurează 4 milioane de lei pentru bunuri și servicii pentru acest an, iar plățile efectuate până la 29 februarie (adică facturi plătite efectiv) erau de 1,857 milioane de lei.

ADVERTISING

”Cu toate acestea, primarul Clotilde Armand minte publicul și anunță că închide primăria și sistează serviciile publice. Primărița Armand blochează voit funcționarea Primăriei, în timp ce școlile sunt lăsate fără pază, iar banii sunt risipiți pe amenzi plătite pentru incompetența echipei sale”, se arată într-un comunicat al PNL Sector 1.

Consilierii locali ai PNL și PSD anunță că au convocat astăzi ședință de îndată pentru a o obliga pe Clotilde Armand să ia măsuri urgente pentru îmbunătățirea siguranței în școlile din sector și pentru a explica de ce aruncă în spațiul public informații mincinoase și alarmante prin care susține că primăria va fi închisă din cauza tăierii fondurilor.

”Culmea ipocriziei, tot dumneai scrie pe rețelele sociale că „este interzis în lege să oprești serviciul public”, deci mărturisește public faptul că încalcă legea. Ca atare, anunțăm public că am sesizat oficial instituția Prefectului Capitalei pentru această încălcare a legii. De fapt, doamna Armand face scandal pentru a acoperi lucrurile extrem de grave care se întâmplă în sector sub conducerea sa.

Din cauza incompetenței și nepăsării administrației Armand, copiii din școlile Sectorului 1 sunt puși zilnic în pericol prin lipsă de pază suficientă și lipsă de răspuns la solicitările și nevoile concrete. Deși consilierii locali, directorii de școli și părinții copiilor de la zeci de școli din sector au atras atenția în nenumărate rânduri că tăierea posturilor de pază afectează grav siguranța elevilor, Clotilde Armand a ignorat ani de zile aceste semnale. Ceea ce s-a întâmplat la Școala Titulescu este doar una dintre situațiile îngrozitoare pe care dezinteresul doamnei primar le-a produs”, se mai arată în comunicatul remis Spotmedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇