Ciucu militează pentru păstrarea alianței cu USR și îndeamnă primarii din București să nu provoace ”rupturi artificiale”. Replica lui Clotilde Armand

Ciucu militează pentru păstrarea alianței cu USR și îndeamnă primarii din București să nu provoace ”rupturi artificiale”. Replica lui Clotilde Armand

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și președinte al PNL București, spune că a votat în cadrul Biroului Politic Național al PNL împotriva alianței cu PSD.

El militează pentru menținerea alianței la nivelul Primăriei Capitalei și a primăriilor de sector cu ”partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020”, respectiv, cu USR:

Am votat și m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului politic Național al PNL, împotriva alianței care se prefigurează la…

Publicată de Ciprian Ciucu pe Luni, 22 noiembrie 2021

”Am votat și m-am exprimat astăzi, în cadrul Biroului Politic Național al PNL, împotriva alianței care se prefigurează la guvernare. Am cerut în ședințele anterioare și astăzi am primit confirmarea că la nivel local nu se impune de sus în jos o astfel de alianță și că primarii sunt liberi să își decidă, împreună cu propriile organizații locale, propriile majorități.

ADVERTISING

Acest lucru mă bucură, în contextul situației politice din București.

În ceea ce mă privește, voi milita pentru menținerea alianței la nivelul Primăriei Generale și a primăriilor de sector cu partenerii alături de care ne-am prezentat în campania electorală din 2020. Așa este normal, așa trebuie să facem.

Fac un apel la președintele USR, la președintele USR București și la președinții organizațiilor de sectoare ale USR să nu provoace rupturi artificiale în București și apoi să urmeze calea mai ușoară a Opoziției.

Fac un apel și la colegii mei din conducerea sectoarelor, ca în contextul schimbărilor guvernamentale, să nu facă gesturi bruște și chiar să dialogheze mai mult decât au făcut-o până acum cu cei cu care ne-am însoțit în campania electorală.

ADVERTISING

Fac un apel și către primarul general să pună pe baze autentice dialogul cu organizațiile PNL și USR din Bucureşti și să reevalueze cum se poziționează vizavi de protocolul pe baza căruia a fost susținut în campania electorală și să se asigure că cele agreate se întâmplă.

În ceea ce mă privește, rămân dedicat ideii de reformă și liberalism și intenționez ca, împreună cu Organizația PNL București, să promovăm cea mai reformistă și rațională agendă din acest mare oraș, chiar dacă o parte din măsurile pe care le vom susține vor părea nepopulare!"

În replică, Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, i-a scris edilului că îl susține.

ADVERTISING

”Bravo! Milităm pentru același principiu. Putem să reușim ceea ce am promis în urmă cu un an. Măcar în Capitală. Aveți toată susținerea mea”, a scris Clotilde Armand, într-un comentariu la postarea lui Ciucu.

Clotilde Armand: Mi-aș dori să scăpăm măcar Capitala din ghearele USL

Liderii PNL București s-au întâlnit cu cei ai USR, dar urmează și alte întrevederi, anunță aceeaşi Clotilde Armand.

„Nu vreau să mai comentez ceea ce se întâmplă acum la nivel guvernamental. Vreau să găsim soluții să ieșim din acest coșmar, să ne apucăm să construim ceea ce am promis în 2020. Suntem cu toții aici ca să construim o comunitate mai bună, nu să facem bășcălie și glumițe pe Facebook.

În urma apelului meu de vineri, prin care am solicitat să nu se refacă USL în Capitală, am avut o întâlnire cu liderii PNL din București și liderii USR București.

A fost pentru prima dată când s-a întâmplat asta după lungi bătălii și păreri contradictorii cu partenerii de alianță. În urma acestor discuții, am stabilit de comun acord să ne mai vedem astăzi sau mâine, să lămurim toate neînțelegerile, să lăsăm în urmă tot ce ne dezbină și să găsim calea cea mai bună pentru ca bucureștenii să nu sufere de pe urma unor decizii politice odioase”, scrie pe Facebook Clotilde Armand.

Nu vreau să mai comentez ceea ce se întâmplă acum la nivel guvernamental. Vreau să găsim soluții să ieșim din acest...

Publicată de Clotilde Armand pe Luni, 22 noiembrie 2021

El îi mulțimește lui Ciprian Ciucu pentru că a votat în ședința PNL împotriva alianței cu PSD.

„Mi-aș dori mult ca apelul meu să devină realitatea noastră prezentă. Mi-aș dori să scăpăm măcar Capitala din ghearele USL. (...) Vreau să-i mulțumesc președintelui PNL București pentru că astăzi a refuzat categoric prin votul lui din Biroul Național al PNL o alianță cu PSD. E un mesaj important pentru cei care încă mai luptă cu adevărat pentru reformele din administrație”, conchide Armand.

În clipa de față, USR a anunțat prin intermediul președintelui organizației bucureștene, Vlad Voiculescu, că nu susține hotărârea prin care Nicușor Dan vrea să stabilească prețul gigacaloriei, până când primarul Capitalei nu vine cu explicații suplimentare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇