Ciucă spune când se face rotativa: Nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălțare, dar se va realiza

Ciucă spune când se face rotativa: Nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălțare, dar se va realiza

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat marţi, la PNL Iaşi, că nu există niciun fel de discuţie în momentul de faţă despre amânarea rocadei guvernamentale, dar nu a putut să spună exact când se va face aceasta.

„Nu există niciun fel de discuţie, în momentul de faţă, despre amânarea, cu atât mai puţin despre nerealizarea ei. Ca atare, la finele lunii mai, nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălţare, puţin mai încolo, dar se va realiza. În momentul de faţă, sigur, cea mai simplă modalitate este să se facă rocadă conform înţelegerii din protocol.

ADVERTISING

Având totuşi în vedere dinamica şi evoluţia întregii situaţii, nu trebuie să excludem şi varianta negocierii la 1-2 ministere, dar dacă se depăşeşte această măsură şi dacă se întâmplă ca această rocadă să se facă altfel decât în linişte de fiecare parte, atunci nu o să avem de câştigat, ci doar de pierdut”, a arătat preşedintele PNL.

Cum vrea Ciucă să lupte liberalii cu PSD

Ciucă le-a explicat liberalilor din Iaşi că actuala coaliţie cu PSD este singura formulă matematică, inclusiv pe cifrele parlamentare care putea să funcţioneze şi că lucrează foarte bine cu liderii partidelor care o formează. El s-a referit şi la competiţia electorală în perspectiva alegerilor din 2024, cerându-le liberalilor să menţină competiţia, dar în liniile lor de comportament.

ADVERTISING

„Coaliţia cu PSD este singura formulă matematica, inclusiv pe cifrele parlamentare, care putea să funcționeze. Singura. Toată lumea ne reproșează chestiunea aceasta, este posibil sa ni se reproşeze și mai târziu lucrul acesta, dar eu am convingerea personală ca a fost singura opţiune pe care o aveam şi nici în momentul de faţă nu se întrevede o alta formula de guvernare și asigurare a stabilităţii politice în țară. Lucrez foarte bine cu liderii celor două partide, lucrăm foarte bine în ceea ce înseamnă asumarea obiectivelor”, a spus preşedintele PNL. 

ADVERTISING

Nicolae Ciucă a arătat că de aici încolo, începe competiţia politică, care se desfăşoară şi la nivel sectorial şi la nivel local. 

„V-aş ruga un singur lucru, menţineţi competiţia, dar în liniile noastre de comportament şi răspuns. Să le răspundem oamenilor cu ceea ce am reuşit să facem şi să le demonstrăm, aşa cum vorbim de fiecare dată, cu bucurie şi laudativ la ceea ce au făcut administraţiile din Ardeal, trebuie să ne uităm acolo şi să vedem că în totalitatea lor sunt administraţii liberale.

Dacă avem modele bune de administraţie, dacă avem modele bune de conducere liberală, care au făcut lucruri pentru localitate, pentru judeţ, pentru regiune, acelaşi lucru trebuie să-l facem în fiecare organizaţie, în fiecare filială şi la nivel naţional. Sunt singurele noastre argumente credibile în faţa cetăţenilor”, le-a cerut Ciucă liberalilor din Iaşi. 

„Atât vă cer, competiţia să fie una a faptelor şi a ceea ce reuşim să facem. Să ne vorbim de rău, să ne jignim, poate să o facă oricine, e simplu. Să faci lucruri este mai greu”, a conchis liderul liberal. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇