Ciucă face și a treia ședință de guvern, pentru PNRR și sute de joburi noi în ministere

Ciucă face și a treia ședință de guvern, pentru PNRR și sute de joburi noi în ministere

Premierul Nicolae Ciucă a convocat cea de-a treia ședință de guvern de săptămâna aceasta, joi, de la ora 14:00, pentru a rezolva și ultimele probleme privind implementarea PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care România primește de la Comisia Europeană aproape 30 de miliarde de euro pentru investiții și reforme.

În ședința de joi vor fi adoptate măsuri „necesare să închidem partea de jaloane şi ţinte aferente trimestrului patru din acest an în programul PNRR”, a declarat miercuri premierul.

ADVERTISING

Nicolae Ciucă anunțase încă de marți, când a avut loc prima ședință de guvern din această săptămână, că va mai avea loc încă una dedicată finalizării jaloanelor şi ţintelor asumate la nivelul tuturor ministerelor prin PNRR.

O ședință a avut loc și marți, însă cu această ocazie au fost împărțiți bani din fondul de rezervă pentru autoritățile locale care au în derulare proiecte finanțate prin PNDL.

Tot în ședința de joi ar urma să fie suplimentate cu peste 300 de posturi schemele de personal din Ministerul Economiei (PSD) și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (PNL), care au rezultat din scindarea fostului Minister al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Inițial mișcarea trebuia făcută prin OUG, dar până la urmă se va întâmpla mai discret, pe ultima sută de metri, prin două hotărâri de guvern (HG) separate, potrivit surselor noastre.

Fostul ministru Nasui (USR) încercase să reducă astă-vară aproape 40% din posturile de conducere și 30% din funcțiile de execuție, adică de la 839 să ajungă la 584 de posturi. Restructurarea fusese anunțată pe 14 iulie, însă n-a mai avut loc, pentru că în 7 septembrie miniștrii USR au demisionat în bloc din Guvernul condus atunci de Florin Cîțu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇