Ciucă a aflat de la jurnaliști că MIG-urile ar avea probleme din cauza kerosenului de proastă calitate

Ciucă a aflat de la jurnaliști că MIG-urile ar avea probleme din cauza kerosenului de proastă calitate

Şeful Executivului Nicolae Ciucă a precizat, miercuri la Alba Iulia, că nu ştie cazul aeronavelor MIG care ar fi fost alimentate cu kerosen de proastă calitate, însă a adăugat că nu crede că cineva şi-ar putea permite să se poate juca cu un astfel de subiect.

„Cu scuzele de rigoare, nu cunosc subiectul şi nu pot să îl comentez. Acum vă aud pentru prima dată. Nu cred că poate fi vorba de combustibil de proastă calitate, pentru că nu ar zbura. Nu cred că poate să îşi permită cineva să se joace cu un astfel de subiect”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat miercuri la Alba Iulia cum comentează faptul că aeronavele MIG ar fi fost alimentate cu kerosen de proastă calitate, lucru care ar pune în pericol siguranţa naţională.

ADVERTISING

Mai multe aeronave MIG din opt unităţi militare s-ar fi defectat după ce au fost alimentate cu kerosen de proastă calitate, a relatat G4Media. 

Astfel, Armata Română a fost înşelată cu trei vapoare pline cu kerosen de proastă calitate, conform motivării Curţii de Apel Ploieşti, în speţa prin care celor doi inculpaţi din dosar le-a fost ridicat controlul judiciar.

Prejudiciul final adus Armatei Române ar fi de peste 30 de milioane de lei, adică mai bine de 6,5 milioane de euro, mai arată sursa citată.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇