Ciucă a acceptat la șefia Autorităţii pentru Digitalizarea României un apropiat al grupării Ghiță-Plumb

Ciucă a acceptat la șefia Autorităţii pentru Digitalizarea României un apropiat al grupării Ghiță-Plumb

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Dragoş-Cristian Vlad în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Instituția va gestiona un proiect de circa 550 milioane de euro pentru cloud-ul guvernamental (sistemul informatic ce va găzdui datele administrației publice centrale și locale).

Înainte să fie numit de Ciucă în această funcție, Dragoș Cristian Vlad era directorul direcției de IT din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit G4Media.

Dragoș Cristian Vlad este considerat un apropiat al grupării Sebastian Ghiță – Rovana Plumb.

ADVERTISING

De altfel, el a lucrat împreună cu Rovana Plumb în mandatele acesteia de ministru atât la Ministerul Fondurilor Europene, cât și la Ministerul Mediului.

În 2017, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), deținut la acea vreme de PSD, l-a numit pe Dragoş Cristian Vlad în Consiliul de administraţie al Telekom.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a semnat, luni, decizia privind eliberarea Violetei Vijulie din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. În locul său a fost numit Vasile-Felix Cozma, membru PSD.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇