Cîțu spune că nu contează cu cine guvernează, dar cere premierul și Ministerul Finanțelor. Firea nu vrea la Muncă

Cîțu spune că nu contează cu cine guvernează, dar cere premierul și Ministerul Finanțelor. Firea nu vrea la Muncă

Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că pentru el nu contează atât de mult dacă liberalii vor guverna alături de USR sau PSD, atât timp cât își îndeplinesc obiectivele.

”Până la urmă, direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă noi ne menținem obiectivele noastre”, le-a spus Cîțu jurnaliștilor care l-au întrebat dacă nu se teme de o scindare în partid.

Pentru a duce la îndeplinire reformele PNL, Cîţu crede că trebuie să aibă Ministerul Finanțelor și a insistat că liberalii vor avea propria propunere de premier. Legat de numele acestei propuneri, Cîțu a repetat același răspuns pe care îl dă când primește întrebarea: ”În acest moment, PNL are mai multe decizii și una pe care n-am scos-o încă e că propunerea de premier este președintele partidului”.

ADVERTISING

Discuții sunt luni dimineață și la social-democrați. Marcel Ciolacu a precizat că la ei nu s-a discutat încă de funcții, ci despre programul de guvernare.

”Nu am luat în discuție nicio funcție, încă suntem în marja programului de guvernare, să vedem dacă colegii mei decid să facem aceste negocieri sau nu”, a declarat liderul PSD, răspunzându-le jurnaliștilor și că nu a avut nicio discuție cu președintele Klaus Iohannis până acum.

Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că PSD va cere premierul, pentru că ”negocierile nu pot fi altfel decât pe ponderi în Parlament”.

ADVERTISING

Întrebat ce funcție vede pentru el, a răspuns: ”Marcel Ciolacu are cea mai bună funcție, e președintele PSD”.

La intrarea la ședința PSD, a stat puțin de vorbă cu jurnaliștii și Gabriela Firea. Întrebată de zvonurile că ar fi propusă ministru al Muncii, Firea a răspuns: ”Este un minister foarte greu și cred că avem colegi mult mai bine pregătiți decât mine pentru acest minister”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇