Cîțu și Ciolacu au vorbit despre PNRR: Liderul PSD susține că nu a văzut un plan concret, premierul spune că nu comenează capacitatea de înţelegere a celor cu care discută

Cîțu și Ciolacu au vorbit despre PNRR: Liderul PSD susține că nu a văzut un plan concret, premierul spune că nu comenează capacitatea de înţelegere a celor cu care discută

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit astăzi cu sindicatele, patronatele şi social-democraţii, în frunte cu Marcel Ciolacu, pentru a discuta toate capitolele Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi partea de reforme prevăzută în document.

Deși premierul susține că ar fi abrordat în detaliu fiecare punct al PNRR, șeful PSD insistă că nu a văzut un plan concret prezentat la discuţii.

„Nu am avut plăcerea de a avea acces la PNRR. Nu au fost prezentate nişte principii şi care ar fi viziunea. Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment şi a motorului economic din toată Europa.

ADVERTISING

Nu cunoaştem concret ce granturi vor merge către IMM, nu cunoaştem reformele pe zona de pensii. Sperăm să ne revină tuturor aceste informaţii. Suntem totuşi demnitari.

Aşteptăm totuşi PNRR să îl primim şi să discutăm cu specialiştii în fiecare domeniu. Am asistat cu toţii la un efort de centralizare al PNRR. Noi venim cu ideea descentralizării PNRR, nu în pixul unui ministru, bun sau rău, cum este el.

Pe noi ne interesează acest PNRR să fie cât mai transparent şi mai descentralizat. Posibil cau eu cu domnul premier să nu mai am o întâlnire directă dar sunt convins că partenerii sociali şi specialiştii vor avea întâlniri”, a afirmat Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Cîţu de la Palatul Victoria.

ADVERTISING

”Capacitatea de înţelegere”

Întrebat despre faptul că liderul PSD Marcel Ciolacu s-a plâns că nu a văzut un plan concret prezentat la discuţii, premierul a răspuns: „Eu nu vreau să comentez despre capacitatea de înţelegere a celor cu care discutăm. Am prezentat toate capitolele din PNRR, cu toate bugetele. Am intrat în discuţii şi pe reforme şi pe ordonanţă. Lucrurile au fost foarte aplicate. S-au discutat în detaliu”.

El a mai spus că „acest PNRR are o componentă importantă de reforme, ea are în spate votul românilor care au votat această coaliţie care guvernează România, reforme agreate deja cu reprezentanții Comisiei Europene, care vor duce la reducerea deficitului bugetar şi care aduc reformă economică”.

ADVERTISING

Acesta a mai precizat că discuţia de joi nu a fost una tensionată.

„În niciun caz nu a fost o discuţie tensionată. Nu avea de ce să fie o discuţie tensionată. Îl vom depune (PNRR - n.r.)”, a spus premierul.

De fapt, și Ciolacu a susținut că ”nu este tensionat” şi nici Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD şi fostul prim-ministru, nu este.

Cîțu aștepta scuze din partea PSD

România a avut cea mai mare rată a inflaţiei din UE 3 ani la rând, în guvernarea PSD, afirmă premierul Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook, cu câteva ore înaintea întâlnirii cu delegaţia PSD pe tema Planului Naţional de redresare şi Rezilienţă.

„Cine ştie, poate astăzi este ziua în care îşi vor cere scuze”, a spus Cîţu care a adăugat că acum România este pe locul şase în UE cu o rată a inflaţiei de 2.7%, fiind astfel scoasă din „topul ruşinii”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇