Cîțu se uită din nou spre BNR, dacă nu mai e șef la PNL

Cîțu se uită din nou spre BNR, dacă nu mai e șef la PNL

După ce a rămas peste noapte fără funcția de președinte al PNL, Florin Cîțu s-a apucat brusc să analizeze ultimele măsuri luate de BNR și să le comenteze.

El a postat miercuri un extras din anunțul BNR privind creșterea dobânzii de politică monetară și inflația, de ieri, însoțit de propriile comentarii.

BNR -"Potrivit actualelor evaluări, rată anuală a inflației este așteptată să crească ceva mai pronunțat în următoarele luni decât s-a anticipat în luna februarie, sub impactul șocurilor pe partea ofertei."

ADVERTISING

„O creștere a dobânzilor în linie cu așteptările pieței pentru a duce rata inflației la ținta de 2.5% în următorii doi ani înseamnă mai mult ca sigur o recesiune severă. În același timp, o creștere a dobânzilor sub așteptările pieței înseamnă o explozie a inflației în perioada următoare. Rolul mix-ului de politici economice este să reducă din impactul șocului negativ și să asigure o revenire rapidă a economiei”, a scris Cîțu pe Facebook, iar în încheiere a trecut eticheta #SuboptimalTillNow, adică „până acum nu e prea bine”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înainte să ajungă premier și apoi șef de partid, pentru o scurtă perioadă, Florin Cîțu a fost ministru al Finanțelor și avea ambiții privind funcția de guvernator al BNR.

Pentru moment, Cîțu a rămas președintele Senatului, dar poate fi schimbat de acolo în orice moment, pentru că nu mai este în „echipa câștigătoare”, iar colegii liberali l-au dat la o parte.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇