Cîțu: Ciolacu folosește hamsterul lui Dragnea și face o lege doar pentru mine! Are că scop să mă trimită la pușcărie

Cîțu: Ciolacu folosește hamsterul lui Dragnea și face o lege doar pentru mine! Are că scop să mă trimită la pușcărie

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, îi acuză pe social democrați că au făcut o lege prin care urmăresc condamnarea lui la închisoare.

Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială, inițiată de 10 senatori PSD și doi independenți.

Cîțu spune că Marcel Ciolacu se folosește de Daniel Zamfir, unul dintre inițiatorii proiectului, pe care îl numește ”hamsterul lui Dragnea”, pentru a-l înlătura de la șefia Ministerului de Finanțe.

ADVERTISING

”Marcel Ciolacu folosește hamsterul lui Dragnea și face o lege doar pentru mine! Sunt disperați și încearcă orice doar să scape de mine. Marcel Ciolacu a găsit unealta perfectă să-i facă munca de jos - hamsterul lui Dragnea. Inginerul șef peste comisia economică, da se întâmplă de ani bun în Parlament, și campion la legi respinse de CCR își pune semnătura pe încă o mizerie de lege.

O lege făcută special pentru mine și care are că scop să mă trimită la pușcărie. Forțează aprobarea până la alegerile parlamentare. Lui Marcel Ciolacu și hamsterului lui le spun doar atât. Nu vă mai agitați tovarăși. Mai este puțin și scăpam România de voi”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

ADVERTISING

Proiectul legislativ inițiat de social democrași prevede că: ”refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputaiților, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, în termenul prevăzut la art. 3 alin. (2), informafiile și documentele cerute de acestea în cadrul activității de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (I) din Constituția României, republicata, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda”.

ADVERTISING

Cum își motivează senatorii propunerea

Inițiatorii proiectului motivează că au recurs la modificarea Legii privind responsabilitatea ministerială, după ce membri ai Guvernului au refuzat de mai multe ori să vină în Parlament.

”Ca urmare a unor situații repetate în care membri ai Guvernului au refuzat sistematic și nejustificat să participe la lucrările comisiilor permanente sau a comisiilor de anchetă, deși au fost invitați în repetate rânduri atât de birourile de conducere ale comisiilor, cât și de Camera
Deputaților și/sau Senat, prin decizia Biroului Permanent al respectivei camere, dialogul interinstituțional precum și controlul parlamentar asupra activității Guvernului a fost periclitat.

Tocmai de aceea, pentru a stopa perpetuarea acestui comportament, care conduce la o lipsă totală de transparență prin evitarea controlului parlamentar, se impune completarea actualei legislații, astfel încât prezența membrilor Guvernului la lucrările Camerei Deputatilor, Senatului sau ale comisiilor permanente, speciale și de anchetă sa fie garantat”, afirmă senatorii.

Propunerea legislativă este inițiată de: Covaci Dorel - senator PSD; Federovici Doina-Elena - senator PSD; Matei Constantin-Bogdan - senator PSD; Mazilu Liviu-Lucian - senator PSD; Preda Radu-Cosmin - senator PSD; Savin Emanoil - senator independent; Sbîrnea Liliana - senator PSD; Silistru Doina - senator PSD; Soporan Aurel-Horea - senator PSD; Trufin Lucian - senator PSD; Vulpescu Ioan - senator PSD; Zamfir Daniel-Cătălin - senator independent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇