Florin Cîţu: Să fie foarte clar pentru toată lumea. Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA

Florin Cîţu: Să fie foarte clar pentru toată lumea. Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţă, luni seară, că primul raport de control de la Primăria Capitalei a fost rimis la DNA, prejudiciul calculat de către inspectori fiind de 200 de milioane de lei.

”Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris, luni seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

https://www.facebook.com/florinVcitu/posts/2432168233744488
2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Anterior, tot într-o postare pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice a anunţat că suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o ca fiind prejudiciu, în urma controlului efectuat la PMB, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro).

Veniturile totale ale Primăriei Municipiului Bucureşti în acest an au fost de 3,4-3,5 miliarde lei, iar în septembrie încasările au fost de 99%, a declarat, luni, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, în urma controlului desfăşurat, care a precizat că banii au existat, dar nu au ajuns acolo unde trebuie.

Cîțu o acuză pe Firea că a avut bani pentru subvențiile de apă caldă, dar i-a cheltuit în alte scopuri: Unde au ajuns acești bani și la cine?

El a mai afirmat că şi la datorii ”situaţia arată rău, arată clar o administrare proastă a banului public”.

Ce susține Firea

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a declarat, luni, că afirmaţiile ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, despre controlul la Primăria Capitalei sunt ” de râs”.

Ea a susţinut că a fost un „control politic”, iar inspectorii au spus că „dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă”.

„Nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră, ci au descris nişte fapte”, a afirmat Gabriela Firea.

Detalii aici – Firea îi dă replica lui Cîţu: Nu pot să spun decât că e de râs

Citește și: