Cîțu acuză oficial USR PLUS de șantaj: Nu are nicio legătura desființarea SIIJ cu dezvoltarea României

Cîțu acuză oficial USR PLUS de șantaj: Nu are nicio legătura desființarea SIIJ cu dezvoltarea României

Premierul Florin Cîțu a confirmat miercuri informațiile ajunse în presă pe surse despre tensiunile din ședința de guvern de dimineață. Cîțu a admis că USR PLUS a condiționat programul Anghel Saligny de desființarea Secției Speciale și a catalogat și public acest lucru drept șantaj.

”Programul Anghel Saligny nu este un program pentru mine, pentru PNL, UDMR, este pentru români. Nu ne mai permitem să avem localități nedezvoltate. În ce privește șantajul sau acea piedică pe care o pun cu SIIJ, eu am susținut toate soluțiile de la Ministerul Justiției. Politica nu se poate face cu condiționări. (…)

ADVERTISING

Mai mult, acest proiect e in dezbatere publică de aproape 2 luni de zile, nu e un secret pentru nimeni ca România este în întârziere cu dezvoltarea locală. Mă aștept de la miniștri să facă acest lucru, nu să obstrucționeze activitatea guvernamentală.

Nu putem să-i ținem prizonieri pe români doar pentru că sunt alegeri în partid”, a atacat Florin Cîțu.

În plus, dacă Stelian Ion a spus că nu a ajuns la Ministerul Justiției proiectul de OUG pentru Anghel Saligny, Cîțu a dat și data exactă în care documentul a fost trimis: ”Am verificat cu Ministerul Dezvoltării, pe 25.08 a fost trimis originalul la Ministerul Justiției. Eu vreau de la toți miniștrii să-si ia în serios treaba și atribuțiile, noi suntem acolo să guvernăm, nu să oprim proiecte care duc la dezvoltarea României”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă pe el personal îl ajută programul Anghel Saligny în lupta internă pentru șefia PNL, Cîțu a spus că ”nu, nu are nicio legătură și sper că nici SIIJ”. Jurnaliștii l-au întrebat direct și dacă a fost contactat de lideri liberali din teritoriu ca să grăbească aprobarea programului. Răspunsul a fost tot negativ.

Cât despre situația în care a ajuns coaliția după acuzațiile care s-au aruncat în spațiul public și opoziția clară a unora dintre miniștri, premierul a spus: ”Haideți să nu mergem așa de departe. Nu e opoziție a unor miniștri, e și la ei o luptă politică”.

ADVERTISING

”Am colaborat după declarațiile din primăvară și s-a văzut că pot să trec peste orice declarații politice”, a adăugat premierul.

El a evitat să spună dacă vreun ministru USR PLUS poate fi acuzat de abuz în funcție, motivând că nu e jurist și a spus că nu ia în niciun caz în calcul o remaniere la acest moment.

Doar a insistat că a lega desființarea SIIJ de aprobarea programului Anghel Saligny nu are nicio logică pentru el.

”Nu are nicio legătură desființarea SIIJ cu dezvoltarea României, deși ambele sunt importante”, a conchis Cîțu.

Citește mai multe despre scandalul iscat astăzi în coaliția de guvernare:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇