Cioloş: Dacă PNL nu va veni cu propuneri de premier, foarte probabil noi o să o facem

Cioloş: Dacă PNL nu va veni cu propuneri de premier, foarte probabil noi o să o facem

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat, vineri seară, că înţelege destul de greu strategia liberalilor, dar, dacă aceştia nu vor face o propunere de premier la consultările de la Cotroceni, aşa cum au anunţat ultima dată, USR va face o astfel de propunere.

”Eu înţeleg destul de greu strategia PNL (…) Noi am spus tot timpul că suntem gata să ne întoarcem într-o coaliţie cu PNL şi UDMR, cu un alt premier, asta este poziţia noastră şi în momentul de faţă.

Noi credem că există soluţie pentru o majoritate, dar asta presupune flexibilitate şi din partea PNL să vină cu alte propuneri de premier.

ADVERTISING

Dacă PNL nu este în situaţia de a veni cu propuneri de premier, foarte probabil noi o să facem. Noi suntem gata să ne asumăm guvernarea, ştim ce este de făcut”, a declarat vineri seară, la B1 TV, Dacian Cioloş.  

Acesta a precizat că aşteaptă în continuare să vadă care va fi poziţia PNL: ”Aşteptăm să vedem care va fi poziţia PNL, dar, până una-alta, noi suntem gata într-o astfel de formulă să revenim la guvernare”.  

Cioloş a precizat, răspunzând unei întrebări, că, cel mai probabil, el va fi propunerea de premier, existând o decizie a partidului în acest sens, dar nu este exclusă nici nominalizarea lui Cristian Ghinea sau a lui Cătălin Drulă.  

ADVERTISING

”Oricine va fi premier în lunile următoare va fi o perioadă dificilă. Va fi mai degrabă o asumare, decât un privilegiu”, a mai declarat Cioloş.  

Întrebat despre o eventuală majoritate formată de USR alături de PSD şi AUR, Cioloş a declarat: ”Nu există o astfel coaliţie”.  

PNL nu va face nicio propunere pentru postul de premier la consultările de luni, de la Cotroceni, dacă nu se conturează o majoritate parlamentară, a decis vineri Biroul Executiv Naţional.

ADVERTISING

Cu o zi în urmă, liberalii au anunţat că Biroul Executiv Naţional a decis, în unanimitate, ca la consultările de la Controceni să fie propus Florin Cîţu pentru funcţia de premier. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇