Ciolacu spune că PSD a fost de la început de acord cu certificatul verde, dar proiectul picat în Senat nu era fezabil

Ciolacu spune că PSD a fost de la început de acord cu certificatul verde, dar proiectul picat în Senat nu era fezabil

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că partidul a spus „de la început” că este de acord cu implementarea certificatului verde european Covid-19.

El a explicat că proiectul de lege respins la Senat care reglementa acest certificat la locul de muncă va fi amendat la Camera Deputaţilor.

"Noi am zis de la început că suntem de acord cu certificatul verde european", a spus Marcel Ciolacu, marţi seară, la România TV.

Ciolacu consideră că "cine e răuvoitor" comentează votul de respingere dat de senatorii PSD proiectului privind implementarea certificatului verde COVID la locul de muncă.

ADVERTISING

"Domnul profesor Cercel a explicat foarte clar: proiectul de lege, aşa cum era făcut, nu era unul fezabil. Nu poţi să îndrepţi o nedreptate cu o altă nedreptate. (…)

Dacă vrem în continuare să avem 500 de morţi pe zi şi să nu luăm nicio atitudine, dar să scoatem procente electorale din fiecare manifestare, să doarmă cei care îşi doresc acest lucru cu cei 500 de morţi pe zi în gând, dacă au această capacitate”, a susţinut liderul PSD.

El a precizat că proiectului de lege îi vor fi aduse amendamente în Camera Deputaţilor, pentru că proiectul de lege "nu se putea vota".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ciolacu consideră că este nevoie de testare pentru depistarea infecţiilor cu SARS-CoV-2, asigurată de către autorităţi.

Proiectul a picat în Senat, cu voturile PSD și AUR

Pe 14 octombrie, premierul interimar Florin Cîţu a anunţat că a depus în Parlament proiectul de lege privind certificatul verde.

Ulterior, plenul Senatului a respins, pe 27 octombrie, proiectul de lege prin care se viza introducerea obligativității solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat.

ADVERTISING

Împotriva proiectului au anunțat că votează PSD și AUR, în timp ce PNL, UDMR și USR au spus că susțin proiectul. După o dezbatere cu circ, proiectul a picat la diferență de doar două voturi.

Proiectul a mers la Camera Deputaților, care e cameră decizională și a intrat luni în dezbaterea comisiilor, votul în plen urmând a fi dat cel mai probabil săptămâna viitoare. PSD va depune mai multe amendamente la proiectul de lege şi, după ce iniţial au respins propunerea legislativă, spun că acest certificat de vaccinare trebuie impus angajaţilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇