Ciolacu se așteaptă să fie și alții reținuți ca Pițurcă: Încet, încet începem să aflăm adevărul

Ciolacu se așteaptă să fie și alții reținuți ca Pițurcă: Încet, încet începem să aflăm adevărul

Președintele PSD Marcel Ciolacu crede ca reținerea lui Victor Pițurcă și a directorului Romarm Gabriel Țuțu este doar începutul și vor urma multe astfel de acțiuni ale oamenilor legii pentru pedepsirea celor care au făcut ilegalități în pandemie.

„PSD a trecut prin Parlament o cerere către Curtea de Conturi și există un raport al Curții de Conturi, unde erau elemente evidente că în timp ce noi toți am stat în case, unii au făcut averi și n-au fost impozitați, apropos, cu toate că au fost venituri excepționale plătite de către noi toți. Iarăși e un lucru care ne-a scăpat și a trebuit să acționăm mult mai repede”, a spus Marcel Ciolacu, după ce un jurnalist i-a cerut să comenteze reținerile făcute luni de DNA.

ADVERTISING

El a apreciat că acesta nu este singurul caz.

„Mă bucur că încet, încet începem să aflăm adevărul și am încredere totală în magistrații implicați în aceste cazuri. Cred că nu va fi singurul caz”, a adăugat Ciolacu.

Procurorii DNA i-au reținut luni pe fostul selecționer Victor Pițurcă și directorul general al Romarm, Gabriel Țuțu.

Procurorii acuză că Gabriel Țuțu a încheiat două contracte dezavantajoase pentru Romarm, cu o asociere de firme controlată de Victor Pițurcă. Astfel, au fost achiziționate utilaje neconforme de produs măști faciale, în valoare de peste 8,6 milioane de lei, la începutul pandemiei, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apoi, Gabriel Țuțu ar fi cerut reprezentanților asocierii de firme să introducă într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) ale unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități reale și efectuarea unor plăți către acesta, sub aparența unui contract de consultanță.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇