Ciolacu, mărturisiri despre relația cu Iohannis: Mama mea m-a întrebat în lacrimi - O să te bage la pușcărie pentru înaltă trădare?

Ciolacu, mărturisiri despre relația cu Iohannis: Mama mea m-a întrebat în lacrimi - O să te bage la pușcărie pentru înaltă trădare?

Premierul Marcel Ciolacu nu a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la problemele fermierilor şi transportatorilor, menţionând că şeful statului nu putea să-i solicite ceva ce era rezolvat deja.

Întrebat dacă i-a cerut miercuri preşedintele Iohannis să rezolve rapid problema fermierilor, Ciolacu a răspuns: „Suntem la fake news-uri, n-am avut această discuţie cu preşedintele Iohannis”.

„Singurul lucru pe care îl constat şi eu este că marea majoritate a problemelor invocate de către fermieri, dar şi de către transportatori s-au rezolvat şi vom continua să finalizăm tot ceea ce am convenit, cu coridoarele, non UE şi UE, care durează o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISING

Azi am terminat cu rovignetele, cu creditele bancare la agricultori, cu amânarea ratelor. Ce anume să-mi solicite preşedintele, ceva ce am rezolvat deja? Presupun că dacă mi-ar fi solicitat ceva, mi-ar fi solicitat din prima zi de conflict, dar n-am avut acest dialog", a spus Marcel Ciolacu, joi seara, la Realitatea Plus,.

Întrebat ce "aranjamente" are cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea alegerilor, Ciolacu a răspuns: "Dvs aţi face aranjamente cu cineva care îşi încheie mandatul?".

"Dacă dvs credeţi că eu o să uit vreodată că am fost acuzat total pe nedrept, când era pandemie şi Parlamentul nu se putea reuni, că Ciolacu a vândut Ardealul noaptea, iar mama mea, Dumnezeu să o ierte, m-a întrebat, în cinci minute, în lacrimi: 'mamă, o să te bage la puşcărie pentru înaltă trădare?' Fiind soţie de militar... Credeţi că eu voi uita lucrul acesta? Vă înşelaţi. Cu adevărat, avem o relaţie instituţională şi cred că este corect să fie aşa", a adăugat liderul PSD.

Întrebat şi în legătură cu majorarea bugetului pentru deplasări externe ale şefului statului, Ciolacu a spus că "fiecare om politic, după încheierea mandatului, trebuie să dea o dare de seamă în faţa românilor".

"Preşedintele României - îmi cer scuze, am o relaţie instituţională cu domnul preşedinte, nu l-am votat pe domnul preşedinte niciodată - a fost ales preşedintele României de către români şi va da seama în faţa românilor. A venit o solicitare de la Administraţia Prezidenţială de mărire a acestui buget pentru deplasări externe. Ştiţi foarte bine, conform Constituţiei, acest lucru este conferit preşedintelui, politica externă", a mai afirmat premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇