Ciolacu exclude militarizarea ANAF: Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Tragi după camioane, ești John Wayne?

Ciolacu exclude militarizarea ANAF: Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Tragi după camioane, ești John Wayne?

Premierul Marcel Ciolacu a respins planul anunțat de ministrul liberal ala Finanțelor, Marcel Boloș, de „militarizare” a ANAF, prin înarmarea inspectorilor antifraudă.

„E o prostie şi rămâne o prostie. Dacă te duci într-un control, undeva, suni Poliţia, Jandarmeria. Asta nu de astăzi, ci de când s-a înfiinţat. Astăzi s-a descoperit această tâmpenie. Cineva şi-a dorit să aibă pistol, de la ANAF. Nu o aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suport de la Jandarmerie şi de la MAI. Tragi după camioane, eşti John Wayne?”, a afirmat premierul, miercuri seara la România Tv. 

ADVERTISING

Ministerul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţase marți că inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme.

Ulterior, el a dat detalii jurnaliștilor care l-au întrebat în ce context ar avea nevoie un inspector antifraudă să poarte armă.

„În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activităţi economice ilicite, atunci se pot produce anumite situaţii neplăcute care pot duce şi la utilizarea... Gândiţi-vă la situaţia în care trebuie confiscat un bun şi reacţia pe care o poate avea proprietarul acelui bun din perspectiva relaţiei cu inspectorul antifraudă", a declarat Boloş.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă inspectorii antifraudă fiscală ştiu să folosească o armă, Boloș a precizat că decizia privind militarizarea Direcţiei Antifraudă Fiscală este una care va fi implementată în timp şi nu de îndată.

„Nu discutăm de o decizie pe care o luăm de îndată, este o decizie pe care o implementăm în timp şi pe care, împreună cu sprijinul MAI, urmează să o punem la punct, ei fiind cei care eliberează certificatul de port-armă. Şi, din acest punct de vedere, credem că lucrurile trebuie să se aşeze într-o normalitate", a declarat marți Boloş.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇