Ciolacu, după atacul cibernetic de la Camera Deputaților: O să-mi schimb buletinul. Sper să nu fi făcut niciun împrumut

Ciolacu, după atacul cibernetic de la Camera Deputaților: O să-mi schimb buletinul. Sper să nu fi făcut niciun împrumut

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că îşi va schimba buletinul, după atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor şi a adăugat că este exclusă o răscumpărare pentru acele date accesate.

Liderul PSD a precizat că este vorba despre un atac hibrid care se desfăşoară nu numai în România, ci şi în toată Europa, în contextul alegerilor europarlamentare din intervalul 6-9 iunie.

„Da, o să-mi schimb buletinul. Sper până acum să nu fi făcut niciun împrumut.

În acest moment, voi primi o informare de la mai multe instituţii ale statului. Nu este prima oară când avem de-a face cu aceste atacuri cibernetice.

ADVERTISING

La un moment dat, un preşedinte al Camerei Deputaţilor a decis ca Secretariatul General al Camerei Deputaţilor să nu intre într-un anumit program, astfel încât să fie implicat şi STS şi SRI în protejarea datelor Camerei Deputaţilor. Şi acum vedem consecinţele”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri la Parlament dacă îşi va schimba buletinul.

El spune că atacul nu ar fi fost așa de cunoscut dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului său.

„Presupun că nu ar fi fost aşa faimos acest atac, dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului meu. Deci nu e o problemă. Eu îmi schimb buletinul. Este evident cu ce avem de-a face. Avem de a face cu un război hibrid şi nu numai România. Întreaga Europă este supusă acestui atac. Vă daţi seama ce se întâmplă în Republica Moldova cu aceste atacuri hibride în această perioadă.

ADVERTISING

Mai ales că nu vor fi alegeri numai în România pe 9 iunie, pe 6-9 iunie vor fi alegeri europarlamentare în toată Europa. Ca să înţelegem întreg tabloul şi întreaga miză a acestor atacuri în acest moment”, a completat preşedintele PSD.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat, miercuri, că în atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor au fost furate 316 documente, inclusiv copii ale actelor de identitate ale parlamentarilor.

De asemenea, ministrul a anunțat un atac cibernetic masiv asupra site-ului Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇