Ciolacu, despre protestul contabililor: Am făcut toate modificările posibile, nu sunt sancțiuni. De 30 de ani, tot timpul cedăm

Ciolacu, despre protestul contabililor: Am făcut toate modificările posibile, nu sunt sancțiuni. De 30 de ani, tot timpul cedăm

Referitor la protestul contabililor şi economiştilor de azi, premierul Marcel Ciolacu susţine că au făcut toate modificările posibile şi nu sunt sancţiuni.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la sediul PSD despre protestele care au loc în Piaţa Victoriei în legătură cu implementarea E-TVA.

”Am făcut toate modificările posibile, nu sunt sancţiuni. Cu toţii ne dorim reforme. Când le implementăm, nu mai sunt bune. ANAF-ul are nevoie de digitalizare, după 30 de ani. De 30 de ani, promitem acest lucru, avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa, avem cel mai mare gap de TVA, iar când implementăm digitalizarea, avem probleme”, a spus premierul. 

ADVERTISING

”Cu adevărat, trebuie să vedem, pe timpul implementării, să nu creăm mai multe probleme companiilor decât să facem digitalizarea. Şi eu am văzut că domnul ministru a avut aceste întâlniri, mereu, dar nu putem ceda, pentru a o mia oară. De 30 de ani, tot timpul cedăm şi am ajuns primii la evaziune fiscală, din Europa. Eu nu îmi asum acest lucru”, a completat şeful Executivului. 

Contabili, economişti şi antreprenori au organizat, luni, la Bucureşti, un protest pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ei numesc ”teroare fiscală” şi măsuri adoptate fără consultare publică, dar care au un impact major asupra întregii societăţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇