Ciolacu, de trei ori în trei luni pe Autostrada Moldovei. Și are 3 deschideri de circulație până la alegeri (Video)

Ciolacu, de trei ori în trei luni pe Autostrada Moldovei. Și are 3 deschideri de circulație până la alegeri (Video)

Marcel Ciolacu, premierul-candidat, s-a dus, vineri, 18 octombrie, a treia oară în trei luni, să vadă o bucățică din Autostrada Moldovei. Mai exact, zona Vadu Paşii, judeţul natal Buzău.

A mai vizitat respectivul tronson Focșani-Bacău şi pe 7 august, dar şi în 12 septembrie.

Că doar e campanie electorală şi premierul trebuie să pară că face ceva ... mai ales pentru electoratul preponderent social-democrat din Moldova.

Cu geacă de şantier, premierul ne spune că anul acesta se vor da în folosință 84,6 kilometri de autostradă de la Buzău la Focșani. "Şi mai sunt cele două loturi, dintre Ploiești și Pietroasele, aproape încă 50 de kilometri”.

Vertificarea stadiului lucrărilor pe Autostrada A7, tronsonul Buzău-Focșani, zona Vadu Pașii, județul Buzău

Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, după vertificarea stadiului lucrărilor pe Autostrada A7, tronsonul Buzău-Focșani, zona Vadu Pașii, județul Buzău

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 18 octombrie 2024

Datele concrete le avem însă de la Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, nelipsit şi el de la vizitele pe şantierul A7. Din ceea ce spune Grindeanu, reiese că Ciolacu mai are vreo 3 motive să vină pe autostrada Moldovei şi în noiembrie. Bonus o excursie electorală la drumul expres Craiova - Piteşti.

ADVERTISING

„Undeva în jurul datei de 1 noiembrie se dă în circulație lotul de lângă Focșani, lotul 4, acea cocoașă, cum este știută. După o săptămână, vom da în circulație loturile 1 și 2. După altă săptămână, o să dăm în circulație pe Craiova, pe drumul expres, și după încă o săptămână venim din nou aici și dăm drumul la lotul 3”, a declarat ministrul, citat de Mediafax.

Dacă datele vor fi respectate, până la 1 Decembrie (ziua naţională şi a alegerilor parlamentare) toate cele 4 loturi vor fi date în circulație.

ADVERTISING

Autostrada A7 Ploiești - Siret este propusă pe traseul Ploiești - Buzău - Focșani - Bacău - Pașcani - Suceava - Siret.

Loturile de la Focșani la Bacău au ajuns la un stadiu de execuție de 50%, iar porțiunile de la Bacău la Pașcani sunt la 30-40%. Grindeanu estimează, totuși, că la sfârșitul anului viitor se va putea circula pe autostradă până la Pașcani.

În ceea ce privește licitațiile pentru segmentul Pașcani-Suceava, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 noiembrie, iar proiectul vizează conectarea României la granița cu Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇