Ce spune Mark Rutte despre contracandidatul Iohannis la șefia NATO: E un om minunat, un lider credibil pentru țara lui

Ce spune Mark Rutte despre contracandidatul Iohannis la șefia NATO: E un om minunat, un lider credibil pentru țara lui

Premierul Olandei, Mark Rutte, a vorbit, joi, la Bruxelles, despre contracandidatul său la şefia NATO, Klaus Iohannis, însă nu a vrut să comenteze ce şanse ar avea şeful statului român să devină secretar general.

„Cu siguranţă nu o să fac asta, pentru că este un om minunat. Este preşedinte al României de 10 ani şi am lucrat bine aproape mereu. Este un lider credibil pentru ţara lui.

Cât despre NATO, aşa cum ştiţi, nu zic nimic”, a declarat Mark Rutte, întrebat cât de departe stă de Klaus Iohannis şi cât de comod va fi la reuniunea Consiliului European, în contextul în care preşedintele român s-ar crede un şef al NATO mai bun decât el.

ADVERTISING

Chestionat dacă preşedintele Klaus Iohannis este un lider credibil şi pentru NATO, premierul olandez a răspuns: „Nu o să spun nimic despre NATO, nimic”.

„În afară de ce i-am zis unui coleg de-al vostru în octombrie anul trecut”, a completat Rutte.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că are o abordare uşor diferită în ceea ce priveşte viitorul Alianţei Nord-Atlantice faţă de cea a lui Mark Rutte.

„Fiind o competiţie atipică, nu cred că este rolul meu să spun despre celălalt competitor cum va face şi ce va face, dar cred că ne deosebeşte geografia, istoria şi, cu siguranţă, sunt unele teme unde abordările noastre, ambele sunt foarte constructive, dar uşor diferite în ce priveşte viitorul NATO”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat ce îl diferenţiază faţă de Mark Rutte.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇