Cătălin Moroșanu: Mi-a plăcut foarte mult de I.C. Brătianu, nu de Ionel I.C. Brătianu, de primul Brătianu

Cătălin Moroșanu: Mi-a plăcut foarte mult de I.C. Brătianu, nu de Ionel I.C. Brătianu, de primul Brătianu

Luptătorul K1 Cătălin Moroșanu, cel care va deschide lista PNL la Consiliul Județean Galați, a vorbit, miercuri, despre modelul său politic.

Moroșanu a precizat că lui îi place mult Ion C. Brătianu, tatăl lui Ion I.C. Brătianu.

Ion C. Brătianu a fost premier al României de 2 ori, iar fiul său de 5 ori. Amândoi au fost liberali.

”Mi-a plăcut foarte mult de I.C. Brătianu, nu de Ionel I.C. Brătianu, de I.C. Brătianu, primul Brătianu. Mi-a plăcut foarte mult că omul a făcut foarte multe lucruri pentru România modernă. El a fost un mic boieraș, și-a vândut la un moment dat casa de la Florica, ca să facă politică și să construiască România. A făcut foarte multe sacrificii (…). Are și o statuie acum pe faleză în Galați.

ADVERTISING

E chiar o poveste impresionantă cu statuia respectivă. Gheorghe Gheorghiu-Dej în anul 1947 a dat-o jos, după aia a fost ținută într-un grajd. Stau așa și dacă aș face o paralelă între I.C. Brătianu și valorile liberale, fizic, Brătianu în 1992 a fost pus înapoi pe soclu, dar ideile liberale în județul Galați încă se află în grajdul Primăriei”, a declrat Moroșanu pentru RFI România.

Senatorul George Stângă, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Galați, a anunțat, la începutul lunii august, că din echipa sa va face parte și luptătorul K1 Cătălin Moroșanu.

ADVERTISING

În prezent, Moroșanu este consilier judeţean în Iaşi din partea PNL. Moroșanu va deschide lista PNL pentru consilierii județeni.

Proiectul lui Moroșanu

Sportivul a declarat la acel moment că proiectul său se va axa, în mod evident, pe sport.

Mă bucur că mă aflu alături de voi (…) Îmi doresc foarte mult să schimbăm ceva. Proiectul meu e un proiect pentru sportul de masă, pentru copiii noștri. O educație sportivă care trebuie implementată la nivel județean.

Foarte important este să explicăm părinților că fiecare copil trebuie să facă sport (…) Ăsta este proiectul meu: dezvoltarea sportului de masă, în primul rând în Galați (…) sperăm să facem o echipă frumoasă, ne dorim să avem cât mai multe idei, cât mai multe lucruri pozitive de la voi, gălățenii. Sunt la dispoziția dvs.

Cătălin Moroșanu
ADVERTISING

Iată mai multe detalii - Luptătorul Cătălin Moroșanu va deschide lista PNL la Galați. De ce renunță la Iași


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇