Cătălin Drulă: Puterea abuzivă se pregătește să blocheze dreptul Opoziției de a candida și de a se asocia în alegeri libere

Cătălin Drulă: Puterea abuzivă se pregătește să blocheze dreptul Opoziției de a candida și de a se asocia în alegeri libere

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că are semnale potrivit cărora „Puterea actuală doreşte blocarea Dreptei Unite de a candida şi de a se asocia în alegeri libere”.

„Este un moment critic pentru democraţia românească. Am ajuns şi în punctul în care o putere abuzivă se pregăteşte să blocheze dreptul Opoziţiei de a candida şi de a se asocia în alegeri libere. Mâine la ora 11:00, Biroul Electoral Central se va pronunţa asupra înregistrării Alianţei Dreapta Unită, opoziţia democratică din România. Avem semnale că Puterea actuală doreşte blocarea noastră, aşa cum s-a încercat şi în 2019. Deja dimineaţă un abuz a fost comis prin respingerea reprezentantului desemnat de PMP în BEC”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

El a adăugat că se tergiversează de doi ani un pas care în lege era obligatoriu a fi făcut în 15 zile, respectiv înscrierea în Registrul Partidelor.

„La fel am păţit şi noi USR în 2019, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate. Ca fapt divers, la data ultimelor alegeri parlamentare din 2020, Marcel Ciolacu, preşedinte faptic, nu era şi scriptic în acest Registru unde era trecută Viorica Dăncilă. Documentele şi dosarul Alianţei Dreapta Unită sunt pregătite impecabil, exact în sensul deciziei din 2019 a Înaltei Curţi. Juridic şi politic, lucrurile sunt fără dubiu. Rămâne doar de văzut dacă în România mai avem democraţie şi Opoziţiei i se interzice accesul pe buletinul de vot sau nu", a transmis Cătălin Drulă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Preşedintele USR a menţionat că Alianţa Dreapta Unită este un proiect politic în care s-au investit doi ani de construcţie împreună cu zeci de mii de membri ai USR şi ai aliaţilor, pentru milioanele de români care îşi doresc o alternativă reală la PSD-PNL şi la „regimul abuziv al lui Iohannis şi Ciolacu".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇