Cătălin Drulă: De ce Dreapta Unită pentru România modernă și europeană

Cătălin Drulă: De ce Dreapta Unită pentru România modernă și europeană

Dreapta Unită este alianța care va moderniza România și va aduce schimbarea pe care oamenii o merită.

Astăzi, românii trăiesc mai rău decât trăiau în urmă cu doi ani, atunci când PNL și Klaus Iohannis au adus PSD la guvernare. Trăiesc mai rău pentru că această coaliție a fost interesată doar de privilegii pentru ei, pentru clientela de partid și de pensii speciale.

Dreapta Unită este alternativa la pesedism. PNL a abandonat acest rol. Au abandonat clasa de mijloc și antreprenorii. PNL este responsabil pentru cea mai mare creștere de taxe din ultimii 15 ani.

ADVERTISING

Vom opri jaful și vom reseta economia. Pentru asta, trebuie să tăiem corupția și să oprim risipa din bani publici. Tăiem taxele și punem banii înapoi în buzunarele oamenilor și ale micilor afaceri care creează locuri de muncă și oportunități pentru români. Suntem singura alianță care poate face asta.

Avem un program de măsuri care urmărește să transforme România într-o țară ca afară. Și care să le dea românilor drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni indiferent dacă trăiesc în țară sau în alte state europene. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

România trebuie să fie cu adevărat în Schengen. PSD și PNL au obținut un eșec: nu vom fi cu adevărat parte a Zonei Schengen până nu intrăm și cu frontierele terestre. Numai transportatorii au estimat pierderile la aproximativ 2 miliarde de euro pe an, ceea ce reprezintă între 18-22% din cifra de afaceri a firmelor din domeniu. Europarlamentarii alianței noastre vor lupta pentru ca acest obiectiv să devină realitate.

Vrem un trai european pentru români. Aderarea la Euro și integrarea în Zona Euro reprezintă finalizarea integrării economice a României în UE. Aderarea la Euro înseamnă chibzuință bugetară. Înseamnă că statul obez nu mai agresează mediul privat prin schimbări bruște de fiscalitate, ca să acopere pensiile speciale mărite pentru Nicolae Ciucă. 

ADVERTISING

Singura forță politică ce își poate asuma și își dorește să parcurgă procesul de aderare la Euro este alianța Dreapta Unită. 

Corupția rămâne o uriașă problemă pentru România. De aceea nu avem autostrăzi, de aceea ne îmbolnăvim în spitale, de aceea nu avem școli, dar ei se îmbogățesc. Lupta împotriva corupției nu s-a terminat. Românii s-au săturat să vadă cum politicieni corupți le fură banii cu sacoșa. Vom elimina orice influențe ale politicului în sistemul de justiție, iar cei care fură România vor fi pedepsiți. Corupția poate fi învinsă, nu renunțăm!  

Vrem un sistem de sănătate și educație ca în Europa. Vrem spitale ca în Europa, vrem școli ca în Europa. Vom folosi fondurile europene eficient, pentru a aduce aceste sectoare la nivelul la care românii merită și se așteaptă.

Iar România trebuie să fie o voce puternică în Europa. Să ne asumăm un rol mai activ în cadrul Uniunii Europene. Vom milita pentru o mai mare reprezentare a est-europenilor în poziții de conducere la nivel european și pentru recunoașterea contribuțiilor României la dezvoltarea și stabilitatea regiunii.

Vrem o Uniune Europeană puternică și, mai presus de toate, o Românie puternică în Uniunea Europeană. Iar o Românie puternică în Europa este o Românie liberală, deschisă și modernă.

Acestea sunt doar o parte dintre cele 12 angajamente USR pentru alegerile europarlamentare. Pe larg, cum vrem să modernizăm România, aici: Angajamentul Dreptei Unite pentru România Modernă.

Începând cu alegerile din 2024 vom schimba România și o vom transforma într-o țară modernă. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇