Cele 12 priorități pentru România ale Alianței Dreapta Unită (USR + PMP + Forța Dreptei)

Cele 12 priorități pentru România ale Alianței Dreapta Unită (USR + PMP + Forța Dreptei)

Comitetul politic al USR a votat, duminică, programul electoral şi lista pentru Parlamentul European a alianţei cu PMP şi cu Forţa Dreptei, Dreapta Unită. Tot duminică, USR, PMP şi Forţa Dreptei au prezentat lista comună a celor trei partide pentru europarlamentare și programul alianţei Dreapta Unită.

Dreapta Unită lansează programul electoral din 12 puncte care transformă România într-o țară cu adevărat europeană și modernă.

Dreapta Unită lansează programul electoral în 12 puncte care transformă România într-o țară cu adevărat europeană și modernă.

Publicată de USR pe Sâmbătă, 27 ianuarie 2024

„Le mulţumesc colegilor din Comitetul Politic pentru votul de astăzi. Suntem hotărâţi să construim o alternativă de dreapta puternică la guvernarea coruptă PSD-PNL.

ADVERTISING

Le mulţumesc lui Eugen şi Ludovic pentru deschiderea şi înţelepciunea pe care au avut-o pe parcursul discuţiilor pe care le-am avut în ultimele luni ca să construim această alianţă. Ne uneşte astăzi dorinţa de a construi o forţă politică pregătită să câştige alegerile, să dea o nouă guvernare şi să modernizeze România”, a spus Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Și președintele PMP, Eugen Tomac, a spus că „2024 este anul schimbării pentru România” și „Vom lupta de la egal la egal cu PSD şi PNL, să câştigăm alegerile europarlamentare, să fim cei mai buni la locale, să obţinem cele mai multe mandate în viitorul parlament şi să trimitem un adevărat preşedinte de Dreapta la Cotroceni!”.

ADVERTISING

Iar Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei, a declarat că „România are nevoie de seriozitate, România are nevoie de profesionalism, România are nevoie de oameni cu scaun la cap, nu de oameni care fac spectacole de circ în momentul în care îi întrebi de soluţii care stau în picioare”.

Cele 12 priorităţi ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană şi modernizarea României sunt: 

1. România, cu adevărat în Schengen

2. Un trai european pentru români. Stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerţ şi inovare

ADVERTISING

3. Reforma statului şi anticorupţia vor continua

4. Democraţie, drepturi fundamentale şi stat de drept – apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă

5. Sănătate şi Educaţie pentru români la standarde europene

6. Fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite mai eficient şi cu impact mai mare

7. Agricultură şi clasa de mijloc din rural – aducem finanţarea pentru fermele de familie la nivel european

8. Unirea cu Moldova în Uniunea Europeană

9. Ne asumăm rolul de ţară mare – contribuţia României la reforma UE

10. Apărăm drepturile românilor lucrători în Europa la venituri şi pensii decente

11. O Europă prosperă cu un mediu curat

12. Armatele europene, mai bine integrate în NATO şi mai bine pregătite să răspundă împreună provocărilor

„Astăzi, românii trăiesc mai rău decât trăiau în urmă cu doi ani, atunci când PNL şi Klaus Iohannis au adus PSD la guvernare. Trăiesc mai rău pentru că această coaliţie a fost interesată doar de privilegii pentru ei, pentru clientela de partid şi de pensii speciale. (...) Vom opri jaful şi vom reseta economia. Pentru asta, trebuie să tăiem corupţia şi să oprim risipa din bani publici. Tăiem taxele şi punem banii înapoi în buzunarele oamenilor şi ale micilor afaceri care creează locuri de muncă şi oportunităţi pentru români”, a a explicat Cătălin Drulă, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a USR.

În ce privește lista comună de candidați pentru europarlamentarele din 2024, primii opt candidaţi sunt, în ordine: Dan Barna, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac, Vlad Botoş, Cristina Prună, Violeta Alexandru, Radu Mihail, Corina Atanasiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇