Ca premier, Ciolacu promite să-și asume răspunderea pe legea pensiilor speciale, dacă nu trece până atunci de Parlament

Ca premier, Ciolacu promite să-și asume răspunderea pe legea pensiilor speciale, dacă nu trece până atunci de Parlament

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că după 1 iunie, data la care va prelua funcția de premier, își va asuma răspunderea pe legea eliminării pensiilor speciale, dacă negocierile nu vor fi finalizate în această lună. România nu trebuie să piardă bani din PNRR.

„M-am lămurit cu un lucru. Dacă până îmi termin mandatul de preşedinte al Camerei nu se încheie cu raportul Băncii Mondiale, să ştim cum trebuie, şi cu negocierile de la Comisie, să ştim exact cum trebuie să modificăm cu amendamente deja proiectul trecut prin Senat, atunci, ca şi prim-ministru, am dreptul constituţional să vin cu o lege de asumare a răspunderii în Parlamentul României.

ADVERTISING

Ca să nu pierdem jalonul şi timpul în care trebuie să îndeplinim acest jalon pentru cererea de plată nr 3. Atunci când preiei lucrurile, preiei şi cu activ, şi cu pasiv. Un lucru neîndeplinit, ca să se îndeplinească mai repede, voi veni cu o lege de asumare", a afirmat Ciolacu la Parlament, întrebat despre eliminarea pensiilor speciale.

Legat de interzicerea cumulului pensiei cu salariul, Ciolacu a spus: "Sunt ferm convins că va veni la pachet cu pensiile speciale şi această decizie".

Marcel Ciolacu a adăugat că nu este nimeni de vină pentru situaţia privind reforma pensiilor speciale.

ADVERTISING

"Nu este nimeni de vină. Suntem în perioada de îndeplinire a jalonului şi îl vom îndeplini. România nu trebuie să piardă şi românii nu trebuie să piardă niciun euro din cauza neîndeplinirii acestui jalon. V-am spus că vin cu o lege de asumare a răspunderii în Parlamentul României", a promis Ciolacu.

Despre posibilitatea ca această lege să fie contestată la Curtea Constituţională, Ciolacu a răspuns: "Vedem cine o contestă. Sunt ferm convins că vom veni cu soluţii şi o vom remedia".

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat luni, despre reforma pensiilor speciale, că este o chestiune de responsabilitate pe care şi-o asumă cu toţii, iar varianta asumării răspunderii este, din punctul lui de vedere, ultima.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇