Bode vorbește despre un ”proiect politic comun” cu PSD și UDMR la alegerile din 2024

Bode vorbește despre un ”proiect politic comun” cu PSD și UDMR la alegerile din 2024

Prim-vicepreşedintele PNL, Lucian Bode, a afirmat, vineri seară, că UDMR este obligatoriu să facă parte din viitoare coaliţie. De asemenea, Bode susţine că ”UDMR când şi-a dat cuvântul, îl respectă”, fiind cel mai loial partener. Liberalul a afirmat că, dacă se are în vedere un proiect politic comun între PNL şi PSD, în 2024, este nevoie ca UDMR să facă parte din acesta.

”UDMR trebuie să fie parte a acestei coaliţii. Dacă vrem ca această coaliţie să funcţioneze şi să nu ajungem la conflicte, este obligatoriu ca UDMR să fie parte a acestei coaliţii”, a declarat, vineri seară, la Antena 3, Lucian Bode.  

ADVERTISING

Potrivit acestuia, ”o coaliţie de 70%  - formată din PNL PSD, UDMR şi minorităţi - şi-ar putea propune reforme majore în statul român, inclusiv reforma constituţională”.  

”Dacă ne gândim că în 2024 putem avea un proiect politic comun - dacă livrăm în această perioadă - obligatoriu în acest proiect politic e nevoie de UDMR. UDMR când şi-a dat cuvântul, îl respectă şi nu sunt mulţi parteneri loiali aşa cum îţi este UDMR când şi-a dat cuvântul. Negociază până în ultima secundă, îşi urmăreşte interesele, dar are cuvânt”, a mai afirmat Bode.  

ADVERTISING

În cadrul discuţiilor de vineri, social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atâta timp cât PNL are premierul.  

PNL a cerut, în acest caz, un minister de forţă, cu bani, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR, partid care a anunţat că va ieşi din guvern dacă pierde vreun portofoliu. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇