Biden anunţă un obiectiv de 200 de milioane de vaccinări în primele 100 de zile de mandat la Casa Albă

Biden anunţă un obiectiv de 200 de milioane de vaccinări în primele 100 de zile de mandat la Casa Albă

Preşedintele SUA Joe Biden a stabilit joi un obiectiv de 200 de milioane de vaccinări împotriva COVID-19 în primele sale 100 de zile la Casa Albă.

„Vom face 200 de milioane de vaccinuri în primele 100 de zile” de mandat, a declarat preşedintele democrat în prima sa conferinţă de presă.

Pe 18 martie, el a anunţat că obiectivul a 100 de milioane de vaccinări în primele 100 de zile ale mandatului său va fi atins în cea de-a 58-a zi de mandat.

''Ştiu că este ambiţios. De două ori faţă de obiectivul nostru iniţial. Dar nicio altă ţară din lume nu s-a apropiat de ceea ce facem noi. Cred că o putem face'', a adăugat Joe Biden, relatează AFP.

ADVERTISING

Joi dimineaţă, Casa Albă a anunţat implementarea unui plan de 10 miliarde de dolari pentru corectarea inegalităţilor de acces la vaccin, care afectează în special minorităţile etnice.

Obiectivul este de a ajunge la ''cele mai afectate şi cele mai vulnerabile populaţii, populaţiile cu cel mai mare risc'' de infectare cu noul coronavirus, a menţionat preşedintele Biden.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇