Biroul Electoral Central a admis, marţi, protocolul de constituire a alianţei electorale PSD – PNL.
Decizia a fost publicată pe site-ul BEC.
"Ca urmare a analizării protocolului de constituire a alianţei electorale cu denumirea 'Alianţa electorală PSD PNL', formată din Partidul Social Democrat (PSD) - reprezentat prin domnul Ion-Marcel Ciolacu şi Partidul Naţional Liberal (PNL) - reprezentat prin domnul Nicolae-Ionel Ciucă, (…) Biroul Electoral Central decide: admite protocolul de constituire a alianţei electorale ' Alianţa electorală PSD PNL'. Cu drept de contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 24 de ore de la data afişării", se precizează în decizia semnată de preşedintele BEC, judecătorul Vasile Bîcu.
Tot în şedinţa de marţi, BEC a admis şi protocolul de constituire a alianţei electorale "Alianţa Electorală Partidul România Noastră (P.R.N.) - Partidul Dacismului Autonom Conservator (P.Dac)".
"Ca urmare a analizării protocolului de constituire a alianţei electorale cu denumirea 'Alianţa Electorală Partidul România Noastră (P.R.N.) - Partidul Dacismului Autonom Conservator (P.DAC)', formată din Partidul România Noastră (P.R.N.) - reprezentat prin domnul Gheorghe Funar şi Partidul Dacismul Autonom Conservator (P.DAC) - reprezentat prin domnul Cătălin-Ioan Berenghi, (…) Biroul Electoral Central decide: Admite protocolul de constituire a alianţei electorale 'Alianţa Electorală Partidul România Noastră (P.R.N.) Partidul Dacismului Autonom Conservator (P.DAC)' . Cu drept de contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 24 de ore de la data afişării", arată decizia semnată de preşedintele BEC.
Amintim că BEC a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită, la cererea PSD, pe motiv că, în Registrul partidelor politice, funcţia de preşedinte al PMP este deţinută de către Cristian Diaconescu, nu de Eugen Tomac. Însă Alianţa Dreapta Unită a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) o contestaţie și a avut câștig de cauză.