Barna: Ieșirea de la guvernare nu a fost o posibilitate, USR PLUS crește ușor în sondaje

Barna: Ieșirea de la guvernare nu a fost o posibilitate, USR PLUS crește ușor în sondaje

În pofida criticilor grele pe care membrii USR PLUS le-au adus prim-ministrului Florin Cîțu, după ce acesta l-a revocat pe Vlad Voiculescu, co-președintele USR PLUS Dan Barna spune că ieșirea de la guvernarea nu a fost o posibilitate pentru membrii formațiunii.

Nu a existat în partid „un curent semnificativ” care să ceară ieşirea de la guvernare, a afirmat Barna.

"USR-PLUS a dovedit, în aceşti patru-cinci ani de politică în care ne-am luat multe răni şi avem multe cicatrice pe spinare, am dovedit o înţelepciune şi o creştere a capacităţii de a înţelege politica aşa cum e necesar.

ADVERTISING

Nu a fost în organizaţie, în aceste zile de emoţie, nu a fost un curent semnificativ care să ceară ieşirea de la guvernare, tocmai pentru că oamenii spun «da, nu a fost în regulă ce s-a întâmplat, dar nu putem să plecăm pentru că noi am început acest drum pentru a lupta să schimbăm lucruri în România şi nu putem pleca la prima dificultate importantă pentru că noi trebuie să dovedim că suntem în stare să purtăm această luptă»”, a afirmat Dan Barna, vineri seară, la Digi 24.  

Dan Barna a susținut și că, potrivit cercetărilor sociologice pe care le-a văzut, USR PLUS are 18-20% în preferinţele electoratului.   

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Pe cifrele pe care le-am văzut, am văzut o uşoară tendinţă de creştere, adică suntem într-o zonă un pic mai sus decât a fost rezultatul electoral, e adevărat, rezultatul electoral a fost şi pe o participare foarte redusă, dar în niciun sondaj dintre cele vehiculate şi oficial, şi neoficial, nu am văzut o scădere a încrederii în noi şi nu cred că ar avea de la ce să fie.

Nu este un an electoral şi tot ceea ce facem în această echipă guvernamentală - s-ar putea ca unele dintre măsuri să nu fie populare, dar sunt necesare pentru a ieşi cât de repede vom putea din această criză de sănătate publică - tocmai nefiind un an electoral cred că şi sondajele trebuie privite ca instantanee de parcurs ale unui proces prin care ne facem bine ca ţară”, a adăugat liderul USR-PLUS.  

ADVERTISING

Citește şi opinia analistului Cristian Pîrvulescu pe acest subiect: Florin Cîțu a făcut o demostrație de putere pentru partid, dar e ieșirea de la guvernare o opțiune bună pentru USR PLUS? Interviu

Citește textele zilei pe Spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇