Banii furați de Dragnea de la instituţia care se ocupă cu copiii săraci au fost recuperați

Banii furați de Dragnea de la instituţia care se ocupă cu copiii săraci au fost recuperați

Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman a recuperat prejudiciul de peste 90.000 de lei din dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Informația a fost anunțată de TVR. Amintim că procurorii au arătat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, Dragnea i-a determinat pe șefii DGASPC Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu și Anisia-Niculina Stoica.

ADVERTISING

Pentru că cele două nu au dat în toți anii în care au fost angajatele Direcției nicio zi pe la birou, deși aveau contract de muncă, drepturile salariale încasate necuvenit de acestea au fost considerate prejudiciu adus statului.

Cele două foste secretare au primit pedepse cu suspendare, la fel ca și fosta soție a liderului PSD, Bombonica Prodana.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cat despre prejudiciu, instanța a decis ca o parte din salariile încasate necuvenit să fie plătite și de Liviu Dragnea.

Astfel, Floarea Alesu, fosta șefa DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea și Adriana Botorogeanu au avut de plătit, în solidar, suma de 60.205 de lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale, mai exact drepturile salariale încasate necuvenit de către Adriana Botorogeanu.

Totodată, Floarea Alesu, Dragnea și Anisa-Niculina Stoica au trebuit să plătească în solidar 23.445 de lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit de către Anisa-Niculina Stoica.

ADVERTISING

Fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a achitat partea ei din prejudiciu de peste 34.000 de lei, încă din timpul procesului.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇