Atac la Orban din tabăra Cîțu: Ține trena USR-AUR

Atac la Orban din tabăra Cîțu: Ține trena USR-AUR

Senatorul Alina Gorghiu susține că ar fi trebuit ca solicitarea de acordare a unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură ar fi trebuit analizată. Ea spune că regretă faptul că Ludovic Orban, președinte PNL, „ține trena USR – AUR”.

Senatorul Alina Gorghiu spune că au fost 9 voturi „pentru” din 16 exprimate în Biroul Politic Reunit (BPR), ceea ce înseamnă că solicitarea de acordare a unui termen de două săpătmâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură ar fi trebuit analizată în comisia de statut.

ADVERTISING

Ludovic Orban, președinte PNL, și Ovidiu Ganț, deputat din partea minorității germane, nu au votat, deși au fost prezenți.

„Noi considerăm că votul de 9-7 înseamnă că solicitarea trebuie analizată de comisia de statut. Regret că domnul Orban ține trena USR-AUR, prin abținerea de la vot. Girează semnături false sau scanate, lucru care arată un demers politic neserios. Dacă nu se va trimite la comisia de regulament solicitarea, PNL în primul BPR va repune în discuție cererea”, a spus Alina Gorghiu.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat luni după amiază că va convoca pentru a patra oară o reuniune a Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, după eșecul celorlalte trei, urmând ca, indiferent ce se întâmplă de data asta, procedura prevăzută de Constituție pentru o moțiune de cenzură să continue, adică să fie informat Guvernul.

ADVERTISING

Ludovic Orban a explicat public ce s-a întâmplat la ședința de azi, lăsată de PSD fără cvorum, precizând că solicitarea colegului său Daniel Fenechiu, de trimitere a semnăturilor pentru moțiune la comisia de statut ca să fie verificate, nu a fost adoptată, pentru că s-au înregistrat 9 voturi din 18, adică nu a fost depășit pragul de jumătate plus 1, cerut de cadrul legal în vigoare. Totodată, el a precizat că s-a abținut de la vot.

În aceste condiții, președintele Camerei Deputaților a spus că își va îndeplini obligațiile prevăzute de Constituție și de regulamente, în termenele prevăzute de acestea.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇