Alianța politică USR PLUS, înscrisă oficial în Registrul Partidelor Politice

Alianța politică USR PLUS, înscrisă oficial în Registrul Partidelor Politice

Alianța politică ”USR PLUS” a fost înscrisă oficial miercuri în Registrul Partidelor Politice, iar europarlamentarul Dragoș Pîslaru spune că sunt ”semne bune pentru fuziune”.

Acesta a postat pe Facebook decizia Secției a IV-a Civilă a Tribunalului București, care a dispus ”înregistrarea alianței politice cu denumirea integrală ’Alianța USR PLUS’ și denumirea prescurtată ’USR PLUS’ și înscrierea acesteia în Registrul Partidelor Politice”, respingând cererile depuse de doi intervenienți – David Liviu și Emilian Constantin Alexandrescu.

Soluția poate fi atacată cu ”apel în 5 zile de la comunicare”.

ADVERTISING

Avem oficial Alianța USR PLUS ???? Semne bune pentru fuziune! #UnitiSalvam #RomaniapePLUS

Publicată de Dragoș Pîslaru pe Miercuri, 24 iunie 2020

La finalul anului trecut, liderul USR Dan Barna declara într-o intervenție la Digi24 că ”subiectul fuziunii a existat încă din momentul în care am pornit această alianță politică”.

ADVERTISING

”Am făcut această alianță tocmai ca alternativă. USR a venit cu ideea fuziunii încă de la început. Colegii de la PLUS au spus să mai așteptăm, să lucrăm mai întâi prin mecanismul acesta de alianțe”, preciza atunci Dan Barna.

La rândul său, liderul PLUS, Dacian Cioloș, declara în urmă cu o lună ca ”fuziunea USR - PLUS ar trebui să fie făcută până la alegerile locale, cele două partide purtând în continuare negocieri pentru stabilirea listelor de candidați la alegerile locale și parlamentare care au loc în acest an.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇