Alegeri în SUA: Zeci de milioane de oameni au votat deja anticipat

Alegeri în SUA: Zeci de milioane de oameni au votat deja anticipat

Peste 22 de milioane de americani au votat deja anticipat la alegerile prezidențiale din Statele Unite. Lupta se dă între actualul președinte, republicanul Donald Trump, și democratul Joe Biden.

Oficialii electorali din SUA au raportat un număr record de alegători care au votat înainte de ziua alegerilor din 3 noiembrie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Peste 22 de milioane de americani şi-au exprimat votul fie personal, fie prin poştă, până vineri seara, scrie BBC News.

În acelaşi moment al cursei din 2016, au fost exprimate aproximativ 6 milioane de voturi.

Experţii spun că această creşterea a numărului de voturi anticipate este corelată cu pandemia de coronavirus. Numărul mare de infecţii din SUA i-a determinat pe mulţi americani să caute alternative la votul din ziua alegerilor.

Rapoartele indică faptul că până acum democraţii care au votat sunt de două ori mai mulţi decât republicanii. Dintre democraţii care au votat până acum, se pare că femeile şi persoanele de culoare votează în număr deosebit de mare.

Potrivit specialiştilor, unii sunt motivaţi de antipatia pentru Donald Trump, în timp ce alţii au fost motivaţi de protestele Black Lives Matter.

Acest avantaj timpuriu nu înseamnă că democraţii pot vorbi deja de o victorie. Republicanii, care acuză frauda la votul prin poştă, spun că se aşteaptă ca susţinătorii lor să iasă în număr mare la vot în ziua alegerilor.

Citește și: Cine va fi președintele SUA? Joe Biden, mare favorit. Donald Trump, obligat să câștige în state în care se poartă mască


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!