Piedone, prins în conflict de interese UPDATE Primarul vorbește de Securitate și dă în judecată ANI

Piedone, prins în conflict de interese <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Primarul vorbește de Securitate și dă în judecată ANI

Agenţia Naţională de Integritate a constatat un conflict de interese administrativ care-l vizează pe primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone.

Acesta a semnat decizia de numire a ginerelui său într-o comisie pentru vânzarea spaţiilor comerciale.

”În exercitarea atribuţiilor de primar, a emis şi a semnat dispoziţia de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidenţa Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obţinut un folos material (venituri încasate în anii 2021 şi 2022) în valoare totală de 109.520 de lei”, anunţă, miercuri, ANI, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

ANI precizează că primarul vizat a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază.

”Popescu Cristian Victor Piedone nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, a precizat ANI.

Reacţie de furie de la primar

Furios, Piedone acuză că ” Agenţia Naţională de SECURITATE” nu îl vrea la Primăria Capitalei!, anunţând că dă în judecată ANI pentru că i-a îngrădit dreptul la apărare, dar şi pentru ”manipularea intenţiei de vot”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Agenţia Naţională de SECURITATE nu mă vrea la Primăria Capitalei! Interesele politico-securiste mizerabile vor un păpuşar în fruntea bucureştenilor, nu un gospodar care să lupte pentru cetăţeni şi pentru oraş, deopotrivă!”, a scris Piedone pe Facebook, afirmând că are susţinerea a numeroşi cetăţeni, care îi trimit mesaje de încurajare.

”Dau în judecată ANI că mi-a îngrădit dreptul la apărare, după ce a anunţat public raportul privind presupusul conflict de interese înainte de a-mi comunica personal decizia! Dau în judecată ANI pentru manipularea intenţiei de vot, în condiţiile în care raportul a fost fabricat imediat după ce mi-am anunţat candidatura la funcţia de primar al Capitalei!”, anunţă el.

ADVERTISING

Cristian Popescu Piedone subliniază că va candida la funcţia de primar al Capitalei, iar fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone, candidează la funcţia de primar al Sectorului 5.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇