Sfârșitul războiului din Ucraina prezis de oracolul din Siberia

victor.pitigoi

Senior Editor

“A fura idei de la cineva este plagiat. A le fura de la mai mulți este cercetare” (Murphy)

Niciodată nu apar printre oameni atâția clarvăzători, ca după cutremure, inundații majore, incendii uriașe și în timpul războaielor. De obicei, profețiile devin publice abia după ce faptul s-a consumat, apele s-au retras, pălălaia s-a stins, dar și atunci când războiul este încă în curs și nu poate ști nimeni dacă parada victoriei finale se va transmite în direct  din Piața Roșie sau din piața Maidan.

Spre deosebire de toți aceștia, noul oracol, descoperit de ziariști tocmai în fundul Siberiei – o doamnă demnă de credibilitate, fost inginer tehnolog, iar în prezent futurolog pensionar  – le-a vorbit foarte clar, cu subiect și predicat,  despre problema care preocupă o bună parte din omenire, inclusiv piramida Kremlinului: cum se va sfârși măcelul din Ucraina.

Se va sfârși superb!

Cam așa previzionează viitorul octogenara Lyubovy Morechodova, răsfățată de rude cu diminutivul Babushka, iar în public cu Baba Lyuba. În pezent a devenit clarvăzătoare, dar nu demult era o simplă pensionară, sihăstrită de bună voe în izba sa din îndepărtata Siberie, fără alt peisaj în jur, decât stepa nesfârșită și luciul legendarului Baikal, cel mai mare și mai adânc lac din lume (peste un kilometru și jumătate adâncime).  

ADVERTISING

Acolo, venerabila octogenară s-a dedicat sihăstriei, neprihănirii, smereniei și ascultării știrilor de la Moscova, care i-au aprins fitilele imaginației, sugerându-i ciudate scenarii despre viitor.

Scenariile Morechodovei le-a aflat presa, căci oricât de pustie este natura, oricât de neprimitoare stepa și oricât de înspăimântătoare singurătatea, reporterii tot ajung până în cele mai îndepărtate locuri ale țării, iau acolo inteviuri, filmează, fac reportaje.

Văzând ziariștii chiar în pragul izbei sale, octogenara pare să fi simțit cum intră deodată în transă, cum o contactează paranormalul și îi insuflă exact acel deznodământ pe care-l așteataptă întreaga liderime a Kremlinului:

"Noi vom rămâne în picioare. Iar cei care au luat armele împotriva noastră vor implora cu toții iertare în genunchi, cerând ca noi să-i primim pe ei pe pământul nostru. Rusia există de multe secole și va exista alte multe secole. Nimeni nu o va învinge".

Profeția a fost numidecât citată mot à mot într-un articol al ziarului Pravda, publicație credinciasă Kremlinului de peste o sută de ani. Iar articolul continuă, citând și un alt aforism de aur, preluat de ziariști, tot de la atotștiitoarea clarvăzătoare:

„Rusia va ieși sigur învingătoare și va încheia cu succes Operațiunea Militară Specială. Iar după aceea, întreaga țară va trăi fericită până în veacul veacului!”.

Cum spuneam, cuvintele prezicătoarei Babushka au însufleți un colaborator al Pravdei să scrie un articol despre viziunile oracolului de pe Baikal, punctat chiar în titlu: „Iată  cum prezice viitorul Rusiei sihăstrița Baicalului: dușmanii noștri vor cerși în îngenuchi îndurarea noastră”.

Nu-i OK? E tare, ce mai! Atât de tare, încât autorul, obsedat de paranormalele cuvinte, s-a mai servit încă o dată de ele imediat după titlu, în primul pragraf al articolului său. Citez:

„Sihăstrița Baikalului Lyubovy Morekhodova a prevestit recent viitorul Rusiei. Conform prevestirilor, dușmanii părții ruse vor ajunge să ne cerșească nouă iertarea, așezați în genunchi”.

Asta, cu Occidentul îngenunchiat smerit în fața atotputernicului învingător (ghici cine!), e grozavă. Nici nu se putea ceva mai fierbinte pentru patriotarzii ruși, decât imaginea cu Occidentul defilând în genunchi la parada din Piața Roșie, poate lângă mausoleul lui Lenin, sau – și mai grozav! – pe podiumul „Minin și Pojarski”, locul unde Țarul organiza execuțiile capitale ale adversarilor săi.  

Poate înflăcărat de asemenea imagini, autorul din Pravda încheie cam așa:

„Conform prorocirilor clarvăzătoarei din sihăstrie, cei care încearcă astăzi distrugerea Rusiei mai au puțin și vor constata că nu le-au mai rămas nici speranțe, nu le-a mai rămas nici timp”.

Nu-i un secret însă faptul că, în timp ce ziarele aservite puterii de la vârful piramidei moscovite își permit să acorde prioritate unor asemenea elucubrații, prezentându-le ca previziuni, jos, la baza piramdei, preocupările mujicului rus sunt altele.

Mujicul știe că țara a pierdut sute de mii de vieți într-un război fără obiect, plus o mare parte din tehnica militară, plus fuga peste hotare a mii și mii de oameni, plus tragedia celor care și astăzi mai mor cu miile (de ambele părți), care zac în spitale, care se întorc la vatră într-un singur picior sau chiar în niciunul, plus sancțiunile Occidentului, plus scumpirile, demoralizarea din armată, catastrofa de la Khahovka și consecințele ei încă incalculabile, plus apariția din senin a partizanilor, plus multe altele.

Bizar este faptul că un ziar de importanța Pravdei își permite să acorde spațiu din belșug octogenarei care, nu știu de ce, se dă bine cu Kremlinul, în timp ce adevăratele probleme care produc vărsare de sânge, distrugeri, dezastre, sunt tratate de presă ca și cum n-ar fi.

Și mai bizar mi se pare faptul că un personaj precum Babushka, retrasă pe malul unui pitoresc lac în liniștea naturii, o bună patinatoare care își făcuse din asta o imagine frumoasă, este folosită în slujba unei propagande pentru care nu am altă etichetă, decât aceea de abject.

Căci, înainte de a deveni clarvăzătoare, Babushka părea un personaj simpatic, pentru cine știa de ea. Atrăgea atenția nu numai prin felul cum practica zilnic patinajul, ci și prin modul cum a înțeles să-și ducă traiul, într-o gospodărie pe care o prezinta compusă din: patru câini, o pisică, două găini, doi cocoși, doi viței, cinci vaci și doi tauri. Câinii sunt bodyguarzii ei, iar vacile sunt o problemă atunci când scapă din ogradă și pornesc pe lacul înghețat. Atunci Baba Liuba le ia urma, demarează în viteză, ajunge rapid la ele și le mână înapoi acasă.

Nu-i ușor lucru, să urmărești cinci vaci deodată, pe gheața celui mai mare lac de apă dulce din lume!

A propos, se pare că nu numai ziarele muscovite au reperat-o pe bătrână. Reporterul unui ziar local siberian, a ajuns la ea anume ca s-o întrebe dacă este adevărat că a fost recent invitată la Moscova.

Se vede că, în timp ce ziarele centrale îi laudă calitățile paranormale vizionarei, ziarul local siberian a aflat că Babushka n-a fost prea încântată atunci când s-a pomenit invitată la Moscova, probabil ca să apară la televizor, să-și spună și acolo profețiile, în direct. A refuzat, iar refuzul n-a apărut în Pravda, ci numai în acel ziar regional, siberian:

„Da, m-au invitat, dar eu nu înțeleg deloc ce vor acei oameni de la mine. Eu mă ocup de grijile mele și nu mă ating de ale lor. Nu am timp liber deloc, iar ei mă tot cheamă la Moscova, nu știu pentru ce!”.

Hai, că noi știm pentru ce: ca să-și rostească profețiile și la televizor, în direct, nu altfel. În direct, că dă bine.

Întrebată, tot de ziarul regional, cum de nu se plictisește în pustietatea Siberiei, aceeași Babushka a răspuns:

„Trăiesc aici o viață fericită. Aici, eu și animalele mele. Vara mă vizitează rudele, iar iarna sunt prea ocupată ca să-mi rămână timp ca să mă mai și plictisesc.

Nu prea seamănă optica Babushkăi în fața Pravdei cu cea din fața ziarului local. Numai prietenii știu de ce.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇