Prima fază a invadării Ucrainei: Rusia atacă tot ce înseamnă aparate militare de zbor pentru a prelua controlul spațiului aerian (Video)

În primele ore de la declanșarea operațiunilor militare pe teritoriul Ucrainei, Rusia a desfășurat zeci de bombardamente, încercând să anihileze forțele aeriene ale Kievului.
Prima fază a invadării Ucrainei: Rusia atacă tot ce înseamnă aparate militare de zbor pentru a prelua controlul spațiului aerian (Video)
  • Există mișcări masive de trupe la granițe, iar sute de tancuri vin dinspre Belarus.
  • Trupele ucrainene au reacționat punctual, la atacuri directe cu elicoptere.
  • Au fost raportate primele decese, mai mulți militari fiind dați dispăruți.

La 6 dimineața, ora Moscovei (5 la București și Kiev), Vladimir Putin a anunțat, printr-un mesaj televizat, că a declanșat operațiunile militare pe teritoriul Ucrainei.

La scurt timp după încheierea discursului, în vecinătatea Kievului, în apropiere de Harkov, în regiunea Donbas, dar și în alte zeci de locuri de pe întreg teritoriul țării au început bombardamente punctuale pentru a distruge aeroporturi, hangare, aparate de zbor și elemente de luptă antiaeriană, aparținând armatei ucrainene.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor din Ucraina invadată de trupele lui Putin

“În apropierea așezărilor Kopani și Ivanovo din zona Herson, la sud de orașul Dnepr, militarii ucraineni luptă cu inamicul. În zona Skadovsk, port la Marea Neagră, biroul comandantului de frontieră a fost atacat de elicoptere, iar forțele de graniță au ripostat. Trei grăniceri au murit. Sunt și mai mulți răniți”, a scris Sodel Vladislav, într-un mesaj pe Twitter, publicând și anunțul autorităților din Ucraina.

HartaLovituriRusia
Răspândirea bombardamentelor efectuate de Rusia în această dimineață pe teritoriul Ucrainei - Sursa: BNO News

Cel puțin 6 soldați ucraineni, uciși în urma unui atac cu elicoptere

În mai puțin de șase ore de la începerea atacului, au fost raportate decese pe teritoriul țării, iar armata ucraineană a deschis focul.

“…atacul aerian rusesc asupra unei unități militare din Podilsk, regiunea Odesa, a ucis cel puțin 6 soldați și a rănit cel puțin 7, iar alți 19 sunt dați dispăruți”, conform informațiilor oficiale anunțate de Ministerul de Interne din Ucraina.

VIDEO. Blindate rusești trec granița din Belarus în Ucraina - Sursa: Twitter

Moscova a declanșat o invazie pe scară largă, care are ca țintă cucerirea Kievului, capitala Ucrainei, pentru a schimba sistemul democratic al țării.

În această dimineață, sute de tancuri, venind din Belarus, au trecut granița cu Ucraina.

“Convoi de MT-LB, vehicule de control al focului și aruncătoare de flăcări TOS-1 MLRS, plus alte vehicule au fost filmate la punctul de trecere a frontierei Senkovka-Veselovka cu Belarus”, se arată într-un video postat pe rețelele de socializare.

Rusia spune că atacă doar ținte precise

Din punct de vedere militar, în acest moment, asistăm la deplasări de trupe rusești, care se desfășoară conform unui plan prin care încearcă să limiteze reacția armatei ucrainene, dar și să atingă puncte strategice din care să controleze anumite teritorii.

Atac al forțelor ruse asupra unei facilități militare din Ucraina - Sursa: Twitter

„Arme de înaltă precizie dezactivează doar infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare, aviația Forțelor Armate ale Ucrainei”, a anunțat Ministerul Apărării din Rusia, într-un comunicat.

Din toate datele de până acum, acțiunile militare fiind în desfășurare, strategia Moscovei este de a anihila cât mai multe din posibilitățile de reacție ale Ucrainei și să controleze spațiul aerian al acestei țări.

Nu există informații despre cât de grave sunt pagubele suferite de armata ucraineană și ce tip de apărare au pregătit.

“Până acum, au existat mai multe videoclipuri cu rachete de croazieră lansate către ținte strategice din interiorul Ucrainei, cele mai multe sunt probabil rachete Kalibr. La nivel tactic, Rusia folosește MLRS pentru a lovi ținte în pregătirea ofensivelor terestre, în special în jurul Harkovului”, a anunțat Rob Lee, specialist în tehnică de luptă rusească, într-un mesaj postat pe Twitter.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇