Pe arăturile naționale, cu și fără domnii Bode, Popescu și Daea

Pe arăturile naționale, cu și fără domnii Bode, Popescu și Daea

Lideri de toate soiurile aflaţi ori în campanie electorală avant la lettre ori în concediu mental.

S-au adunat liderii PNL în ședință și, în loc să ceară UDMR clarificări despre poziția uniunii pe declarațiile nefericite, rasiste și naziste produse de Viktor Orban, ne trezim cu domnul Bode care afirmă vehement că PSD vrea să iasă la toamnă de la guvernare.

Nu iese fum fără foc și un scandal se acoperă cu un scandal și mai mare. Căci Ciolacu, amețit de acel 37% cât are PSD în sondaje, gândește că peste două luni procentajul partidului ar crește și în caz de anticipate ar putea face guvernul cu UDMR.

ADVERTISING

Iar ca să aibă motive de creștere, domnul Ciolacu plusează cu încă un pachet de măsuri sociale țintit taman pe categoriile sociale care în mod tradițional votează partidul.

Iar domnul Bode vrea să țină aproape UDMR, tocmai pentru că PSD amenință că iese de la guvernare. Și din atare motiv nici nu se mai întreabă ce crede UDMR despre declarațiile nefericite, rasiste și fasciste ale domnului Victor Orban.

Păi, dacă nu se întreabă, concluzia este că dumnealor sunt într-un lung și nefericit concediu mental.

Fățărnicie, numele tău este PNL+PSD+UDMR. Vai, am uitat de președintele Iohannis, dar, tocmai pentru că dumnealui i-a trebuit o săptămână până să cuvânte în scandalul Viktor Orban+Tușnad+UDMR, mă gândesc să-mi iau și eu tot un răgaz de o săptămână ca să comentez declarațiile dumnealui.

Domnul ministru Popescu, Gicuță de la Drăgănești și nește pârlite de becuri.

Povestea cu domnul ministru al Energiei, știți care, cel care vrea să stingă cât mai multe becuri împreună cu alții, îmi aduce aminte de o întâmplare hazlie din cariera mea de inginer mecanic pierdut prin centralele hidro de pe Olt.

Pe vremuri, acum peste două decenii, la centrala din Drăgănești aveam un coleg cu deficiențe locomotorii. Gicuță mergea greu, nu era îndemânatic, dar era un electrician pe cinste, pentru că mintea îi mergea brici. Dar cum lumea era lume și nu avea înțelegere pentru bietul om, Gicuță făcea doar munca de jos, schimba becuri prin galeriile centralei și pe baraj.

Și s-a inundat centrala din cauza unui grup aflat în reparație, ghinion, manevră greșită, n-am deslușit chestia asta până azi, dar nu contează. Treaba este că inginerul Mateiaș, colegul meu, a fost trimis la centrala Drăgănești să afle ce și cum cu inundarea. A intrat în camera de comandă inginerul și a glăsuit bățos: băi, băieți, m-a trimis directorul aici să fac lumină!

Eram și eu în camera de tură, dar n-am avut vreme să intervin. Șeful de tură s-a scărpinat în creștet și a răspuns: păi atunci să vă fac legătura cu Gicuță, la noi el se ocupă de iluminat!

Ca atare îi sugerez domnului ministru OMV să se ocupe de probleme ministeriale, nu de stinsul becurilor împreună... Gicuță a ieșit la pensie, dar la o adică, dacă el se ocupa de iluminat, poate face treaba asta oriunde, oricând, nu e nevoie de expertiza internațională și americană pe chestie de atomoelectrice mici și de gaz din Marea Neagră a domnului ministru ca să stingă niște pârlite de becuri, becuri despre care nici nu știm pe unde dracu' îs, parol!

Domnul Daea și prețul previzionat al mămăligii.

După ce s-a plimbat noaptea pe arătură și ziua prin secate canale de irigații, ministrul Agriculturii revizuit și rebrănduit a ajuns la concluzia că irigațiile mai...pas. Știam și noi ăștia de mergem la pește sau mai punem roșii și vinete prin grădină cum stau lucrurile, chiar nu aveam nevoie de ,,expertiza” domnului re-ministru.

Și zău că nu e nevoie să fii doctor docent cu doctoratul la SNPSA ca să pricepi că, dacă Dunărea nu e, irigații nu e! Simpla scădere a nivelului fluviului la Cernavodă și amenințarea închiderii reactoarelor te pot duce cu gândul că nu mai este apă ca să irigi Insula mare a Brăilei.

Ministrul s-a reprofilat acum, bate câmpurile de porumb și floarea soarelui ca să afle cât va fi producția la toamnă. Cum a zis Michelangelo, va fi cât va fi... Cât despre prețul uleiului de floarea soarelui care va ajunge la 20 lei pe litru după calculele super ale domnului ministru Daea, cred că dumnealui n-ar trebui să se lanseze în previziuni sumbre, mai ales că imediat ce a fost pus ministru ne-a asigurat că vor fi de toate pe masa românilor.

Ce n-am înțeles este de ce domnul ministru Daea n-a zis nimic despre prețul mămăligii. Cred că formula de calcul a acesteia încă nu a fost pusă la punct de specialiștii din Ministerul Agriculturii...


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇