Datori vânduţi moral pentru opresiunea din 10 august

Datori vânduţi moral pentru opresiunea din 10 august

Numirea locotenent-colonelului Laurenţiu Cazan, şeful represiunii de la 10 august, în funcţia de şef al Jandarmeriei Prahova este un act de o mizerie asurzitoare, atroce.

Chiar dacă numirea s-a petrecut în perioada schimbării ministrului de interne, ar trebui ca domnul Bode să se sesizeze, să ordone neantizarea ordinului dat şi să analizeze negativ şeful care a făcut această numire.

Individul care a semnat numirea nu are ce căuta pe o funcţie la jandarmerie, iar Cazan ar trebui să zacă în vreun nenorocit de birou până ce va fi condamnat.

Ce este năucitor este că nici Bode, nici Cîţu şi nici Orban nu au avut nicio reacţie. Poate că ei consideră problema aceasta ca fiind neimportantă, că se poate merge înainte şi aşa, iar guvernul trebuie să se ocupe acum de probleme mai importante.

ADVERTISING

Eu cred că lucrurile nu stau aşa şi mai cred că Ludovic Orban, în schimbul numirii prietenilor săi politici la diferite sinecuri, ar trebui să-i preseze în partid pe Cîţu şi pe Bode pentru îndepărtarea din funcţie a împricinaţilor, şi a celui numit dar mai ales a celui ce a numit.

Dacă ne vom alege doar cu reacţia lui Rareş Bogdan, lumea va fi nemulţumită şi popularitatea guvernului va scădea. Poate că asta s-a urmărit, punerea în ofsaid a noului ministru de interne, mai ales că dumnealui este nepregătit profesional pentru un astfel de post. Poate că s-a urmărit macularea lui Cîţu, exact în clipa când anunţa ordonanţa care stopează cheltuielile vârâte de PSD în legi ca să faulteze guvernul PNL.

Dacă PNL nu va reacţiona rapid, ca să stingă acest scandal apărut într-un moment nepotrivit, guvernul va părea slab şi nepriceput, guvernul va părea că nu stăpâneşte gaşca de ofiţeri promovaţi acolo de Carmen Dan.

Dacă nu vor reacţiona rapid, nu ştiu câţi din cei o sută de mii de oameni care au fost gazaţi şi bătuţi în Piaţa Victoriei se vor mai număra printre votanţii PNL.

Asta vrea domnul Orban? Dacă da, combinageala asta o să-i facă rău, pentru că ar trebui să înţeleagă că este la fel de responsabil ca şi Cîţu de bunul mers al trebilor statului.

Domnul Orban ar trebui să se gândească la faptul că domnul Lucian Bode este omul său şi lumea va discerne între ce face Cîţu şi ce nu fac oamenii lui.

De exemplu, este clar că re-numirea unui secretar de stat dat jos de pe funcţie de fostul ministru interimar Nicolae Ciucă nu este vrerea lui Cîţu, ci urmarea ordinului lui Orban. Domnul Orban ar trebui să fie extrem de atent ca oamenii din guvern ai domniei sale să nu poată fi acuzaţi de antijoc, de blat.

Numirea odiosului jandarm arată slăbiciunile PNL. Cu Nicolae Ciucă ministru interimar numirea aceasta a fost clocită, dar n-a fost pusă în operă. Numirea aceasta testează reacţia partidului, testează capacitatea sa de a răspunde tentativelor de a i se scade popularitatea.

PNL le este dator moral oamenilor care au fost gazaţi şi bătuţi la 10 august. Iar această datorie morală se poate plăti şi repede şi simplu. Ministrul Bode să dea ordinul necesar ca domnul agresor şi opresor Cazan să revină la Bucureşti pe nicio funcţie sau să fie detaşat aiurea la Harghita, ca simplu conţopist, iar cel care a semnat numirea să se ducă coleg de birou cu el.

Iar apoi cei doi împricinaţi pot să meargă în instanţă, să-şi caute dreptatea, iar dacă instanţa care i-a scăpat pâna acum de anchetă îi va scăpa şi de problema asta, următorul pas ar trebui să fie altă detaşare, până la condamnare sau la civilie.

Nu-i corect, nu-i moral, dar este sănătos social. Măcar atât merită sluga lui Carmen Dan, o viaţă cazonă amară, cât PNL este la guvernare. Şi repet, pentru că PNL le este dator vândut moral zecilor de mii de oameni opresaţi la 10 august.

Decizia de redeschidere a Dosarului 10 August a fost amânată pentru anul viitor

Dosarul 10 August, pe elefantul roz de la o instanță la alta. Cum a planificat PSD violențele de acum doi ani?

Scoaterea Dosarului 10 August din ghearele DIICOT. Giorgiana Hosu a refuzat să infirme clasarea, procurorul general n-a fost de acord


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇